Wie de wereldberoemde Angkor Wat in Cambodja wil bezoeken, moet per 1 februari maar liefst 85% meer betalen voor een toegangsbewijs. Een dagkaart kost nu 37 dollar (dat was 20 dollar).
Een driedaagse pas voor de tempel, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, kost nu 62 dollar (was 40 dollar) en een week-pas kost 72 dollar.
De Cambodjaanse overheid kondigde vorig jaar al aan de prijzen voor toeristische attracties in het land te verhogen. Zo zijn ook de toegangsprijzen voor andere toeristische bezienswaardigheden, waaronder het Koninklijk Paleis, het Nationaal Museum en Tuol Sleng Genocide Museum, fors gestegen.
De inkomsten uit het toerisme in Cambodja zijn vorig jaar gedaald, tot ongeveer 3 miljard US $. Dit ondanks een toename van het aantal internationale bezoekers.
Angkor Wat
Angkor Wat is het grootste religieuze monument in de wereld, met een oppervlakte van 126,6 hectares. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een hindoetempel voor het Khmer-rijk en transformeerde geleidelijk in een boeddhistische tempel tegen het einde van de twaalfde eeuw. De tempel geldt als het hoogtepunt van de hoog klassieke stijl van Khmer architectuur. Het is een symbool van Cambodja geworden en staat op de nationale vlag. Het is ook de grootste toeristische trekpleister van het land. Jaarlijks bezoeken meer dan twee miljoen toeristen de tempels van Angkor.
De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.
Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.
Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.