Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Tijdelijke vertrekhal Schiphol bijna gereed

Tijdelijke vertrekhal Schiphol bijna gereed

Schiphol werk hard aan de capaciteitsvergroting, onder andere met een nieuwe tijdelijke vertrekhal, desondanks moeten passagiers deze zomer rekening worden gehouden met extra drukte op de luchthaven. Reizigers moeten ruim op tijd op de luchthaven aanwezig zijn, zelfs voor reizen binnen Europa kan dat oplopen tot minimaal drie uur voor vertrek.

Op dinsdag 4 april moet de tijdelijke vertrekhal operationeel zijn. In krap zes maanden is er op Schiphol een volwaardige vertrekhal gebouwd, inclusief incheckbalies en –zuilen, securitylanes, sanitair en zitplaatsen.

Vergroting capaciteit

Steeds meer reizigers vliegen vanaf Schiphol naar Europese Schengen-landen; vorig jaar zo’n 17% meer dan het jaar daarvoor. Het werd daardoor steeds drukker op Schiphol. Dat komt onder andere door de flinke groei van de economie, de lage olieprijzen (waardoor vliegen goedkoper wordt) en de groeiende populariteit van Europese bestemmingen. Van de verwachte tien miljoen reizigers met een Schengen-bestemming per jaar, zullen er ongeveer twee miljoen inchecken bij de tijdelijke vertrekhal.

Luchtvaartmaatschappijen

De luchtvaartmaatschappijen: KLM, Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines en LOT Polish Airlines vestigen zich in de tijdelijke vertrekhal. Vlieg je met één van deze maatschappijen naar een Schengen-bestemming, dan is er kans dat je via de tijdelijke vertrekhal reist. Als je eenmaal ingecheckt en door de security-controle bent, loop je vanuit de hal rechtstreeks naar de B- en C-pieren. Dit zijn ook de pieren waar vandaan de meeste Schengen-vluchten van deze maatschappijen zullen vertrekken.

Video

Het gaat hard met de Tijdelijke Vertrekhal! In de meivakantie zullen de eerste reizigers al van deze hal gebruik maken. We nemen een kijkje achter de bouwschotten.

.
.
.
.
.
.
.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.