Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Thailand wil volgend jaar een verplichte reisongevallenverzekering voor toeristen

Thailand wil volgend jaar een verplichte reisongevallenverzekering voor toeristenThailand wil een verplichte ongevallenverzekering voor buitenlandse reizigers, deze zal naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar worden ingevoerd. De verzekering keert uit bij overlijden ten gevolge van een ongeval. De premie zal 20 baht (ongeveer € 0,57) gaan bedragen, zo laat het Office of the Insurance Commission (OIC) weten.

Buitenlandse toeristen moeten de premie voor de verplichte verzekering betalen bij binnenkomst op de luchthaven. De premie komt in de pot van Thailand Tourism Promotion Fund, dit voor dekking van betalingen in het geval van claims, zo laat secretaris-generaal Suthiphon Thaveechaiyagarn weten.

De verplichte reisverzekering biedt alleen dekking bij overlijden en dan maximaal 1 miljoen baht (ongeveer € 29.000,-). De looptijd is 30 dagen. De verzekering is bedoeld om het vertrouwen van buitenlandse toeristen bij een bezoek aan Thailand te versterken. Het idee daarvoor is ontstaan na een aantal ongelukken met dodelijke afloop waar toeristen bij waren betrokken, waaronder de bootramp van vorig jaar bij Phuket, die 47 Chinese levens eiste.

De Chinese markt is de grootste voor het Thaise toerisme, vorig jaar kwamen er bijna 10 miljoen Chinezen naar het land. In totaal waren er 38 miljoen internationale aankomsten. Het Ministerie van Toerisme en Sport voorspeld dat er dit jaar meer dan 40 miljoen toeristen naar Thailand komen. De toeristenindustrie is een van de weinige lichtpunten in de Thaise economie en genereert bijna 18% van het BBP.

Bron: Bangkok Post

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.