Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Terreurdreiging belangrijk bij vakantiekeuze Nederlanders

Terreurdreiging belangrijk bij vakantiekeuze NederlandersEen terreurdreiging is voor 45 procent van de Nederlanders belangrijk bij de keuze voor een vakantiebestemming. Pas daarna volgen gezondheid, criminaliteit, de politieke situatie, risico op natuurgeweld en het risico op verkeersongelukken, aldus een onderzoek van NBTC-NIPO Research, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

In 2016 ging het om bijna 18 miljoen buitenlandse vakanties door Nederlanders. 74% van de Nederlanders die naar het buitenland gaat geeft aan zich niet voor te bereiden. Ze informeren zich niet over benodigde reisdocumenten, vaccinaties of de veiligheidssituatie ter plaatse. Dat zorgt er voor dat Nederlanders steeds vaker in het buitenland in de problemen komen.

Afgelopen jaar werd bijna 1000 keer door ambassades, consulaten of vanaf het ministerie in Den Haag hulp verleend aan Nederlanders in het buitenland, van verkeersongelukken, ziekenhuisopnamen tot vermissingen. Maar ook bij 12 moorden op Nederlanders in het buitenland kwam het ministerie in 2016 in actie.

Tegelijkertijd ziet het ministerie dat de reisadviezen steeds populairder worden. Die werden vorig jaar 2,5 miljoen keer bekeken. Dat is een verviervoudiging in twee jaar tijd. Een uitschieter was het reisadvies Turkije dat op 16 juli, de dag na de mislukte coup, alleen al door 100.000 mensen werd geraadpleegd.

Het ministerie slaat vanaf vandaag de handen ineen met andere organisaties om vakantiegangers actiever te wijzen op het belang van een goede reisvoorbereiding. Samen met onder andere de Douane, de GGD en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland lanceert het ministerie op de Vakantiebeurs het initiatief ‘NL reist’. Ook daarna blijven de organisaties samenwerken om aandacht te vragen voor een goede voorbereiding als Nederlanders op reis gaan.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.