Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Schiphol verwacht vandaag recordaantal reizigers

Schiphol verwacht vandaag recordaantal reizigers

Schiphol verwacht vandaag ruim 230.000 passagiers, een nieuw record. Nog nooit reisden er zoveel mensen op één dag via Schiphol als vandaag. Er vertrekken 78.000 passagiers, er komen er 71.000 aan en 81.000 mensen stappen over. Het vorige record was op 30 juni  2017 toen er ruim 224.000 personen via Schiphol reisden.

In totaal vliegen deze zomervakantie 12,4 miljoen reizigers via Schiphol. Schiphol nam daarvoor extra maatregelen om ieders vakantie zo prettig mogelijk te laten verlopen. De inzet van extra medewerkers, waaronder bij de securitycontroles, is daarvan de belangrijkste. Reizigers moeten er desondanks rekening mee houden dat zij op spitsmomenten een langere wachttijd dan gebruikelijk kunnen hebben.

Zomeraanpak Schiphol

Speciaal voor de zomervakantie zijn er onder meer drie securitylanes bij gekomen waar reizigers en handbagage gecheckt worden, zijn in vertrekhal 1 en 2 alle securitylanes van ’s ochtends tot ’s avonds bemand, zijn er continu flexibele teams aanwezig die kunnen bijspringen waar nodig en zijn er extra medewerkers aanwezig in de terminal om reizigers wegwijs te maken en hun vragen te beantwoorden.

Small bags only

Daarnaast is Schiphol per 1 juli met een proef gestart bij security: ‘small bags only’. Hierbij kunnen reizigers met weinig tot geen handbagage via een aparte ingang door de securitylanes. Uit de eerste testresultaten blijkt dat ten opzichte van de reguliere lanes, er 15 tot 20% meer reizigers in een zelfde tijdsbestek de ‘small bags only’ security lanes kunnen passeren. Na de zomervakantie volgt een uitgebreide evaluatie van deze proef.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.