Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Schiphol biedt van alle luchthavens in Europa de meeste directe vluchten

Schiphol biedt van alle luchthavens in Europa de meeste directe vluchtenSchiphol biedt van alle luchthavens in Europa het grootste aantal directe verbindingen. In totaal biedt onze nationale luchthaven 4.861 directe vluchten per week en is daarmee Londen Heathrow gepasseerd.

Dat blijkt uit cijfers van de overkoepelende luchthaven organisatie ACI Europe.

De Londense luchthaven biedt wekelijks 4.680 wekelijkse directe vluchten. Op de derde plaats staat Frankfurt, gevolgd door Parijs Charles de Gaulle, Istanbul Atatürk, München, Madrid, Barcelona, Rome Fiumicino en Londen Gatwick.

Schiphol is vooral de laatste 10 jaar hard gegroeid. In 2007 stond de luchthaven op een zesde plaats, met 4.052 directe vluchten per week. De groei in directe verbindingen is volgens ACI Europe voor een belangrijk deel te danken aan de budgetvliegmaatschappen die vanaf Amsterdam vliegen. Deze zijn verantwoordelijk voor 21 procent van de directe verbindingen. Op geen enkele andere grote Europese luchthaven ligt dat percentage zo hoog.

Schiphol-topman Jos Nijhuis benadrukt dat Schiphol belangrijk is voor de concurrentiekracht en de economische groei van Nederland en roemt het enorme netwerk van 320 bestemmingen die door 111 luchtvaartmaatschappijen worden aangevlogen.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.