Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Schiphol groeit het meest van alle grote luchthavens in Europa

Schiphol groeit het meest van alle grote luchthavens in EuropaSchiphol groeit hard, het afgelopen jaar is onze internationale luchthaven het meest gegroeid van alle grote luchthavens in Europa.

Het passagiersvolume op Amsterdam Airport Schiphol steeg vorig jaar met 9,2% naar 63,6 miljoen passagiers. Binnen het Schengengebied is het aantal passagiers met 17% gestegen. Het aantal vliegtuigbewegingen stijgt met 6,3% naar 478.864. Het vrachtvolume laat een stijging zien van 2,5% tot 1.662 duizend ton.

Door de groei in passagiers passeert Schiphol de luchthavens van Frankfurt en Istanbul. Schiphol is qua passagiersaantal nu de derde luchthaven van Europa.

Top 5 luchthavens Europa in 2016

  1. Londen – Heathrow: 75,7 miljoen passagiers (+1 procent).
  2. Parij – Charles de Gaulle: 65,9 miljoen passagiers (+0,3 procent).
  3. Amsterdam – Schiphol:  63,6 miljoen passagiers (+9,2 procent).
  4. Frankfurt: 60,7 miljoen passagiers (-0,4 procent) .
  5. Istanbul – Atatürk: 60 miljoen passagiers (-2,1 procent)

De netto-omzet stijgt met 0,8% naar 1.435 miljoen euro. Hierbij is het effect van de daling in de havengeldtarieven op Schiphol met 11,6% per 1 april 2016 voor een belangrijk deel gecompenseerd door de stijging in passagiers (+9,2%). Het nettoresultaat bedraagt 306 miljoen euro (2015: 374 miljoen euro). Het nettoresultaat werd vorig jaar met 50 miljoen euro positief beïnvloed door de verkoop van een belang in Schiphol Airport Retail. Per 1 april 2017 gaan de havengeldtarieven verder omlaag met 7,1%. Cumulatief is de daling 23% in de periode 2015-2017. Door de forse investeringen zullen naar verwachting de tarieven vanaf 2018 weer gaan stijgen.

De gemiddelde retailbesteding per vertrekkende passagier in de winkels achter de securitycontrole op Amsterdam Airport Schiphol is gedaald van 14,45 euro naar 13,65 euro (-5,5%). Door de opening van de vernieuwde Lounge 2 op 1 juli 2016 is het winkelaanbod verbeterd en groeit de gemiddelde besteding in deze lounge gestaag. De gemiddelde horecabesteding per vertrekkende passagier is gestegen van 3,98 euro naar 4,32 euro (+8,5%).

Bron: Schiphol

Categoriën: Nieuws

Tags: ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.