Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Reizen naar of vanaf Venezuela? Reisverzekering verplicht

Venezuela-reisverzekering

Venezuela? Reisverzekering verplicht

Met ingang van 1 april 2014 moeten reizigers die naar Venezuela reizen of vertrekken uit het land, in het bezit zijn van een geldige reisverzekering, zo laat de ANWB weten.

Het Venezolaanse ministerie van Toerisme heeft dat recent besloten. Toeristen die naar Venezuela vliegen of er vertrekken moeten vanaf 1 april 2014 een polis van een reisverzekering kunnen overleggen waaruit blijkt dat ze verzekerd zijn.

Luchtvaartmaatschappijen ontevreden over de maatregel

Het ministerie wil tevens dat luchtvaartmaatschappijen de passagiers gaan controleren op het bezit van een reisverzekering. Is dat niet het geval dan moeten ze de passagier een reisverzekering ter plekke aanbieden. De luchtvaartmaatschappijen die aangesloten zijn bij de Venezuelan Association of Airlines zijn hier niet blij mee. Zij willen niet meewerken aan de controle en verkoop van reisverzekeringen omdat dit niet hoort bij de taken van een luchtvaartmaatschappij.

Categoriën: Nieuws

Tags: ,

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.