Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisadviezen: Aantal landen in de wereld gevaarlijker geworden voor reizigers

Reisadviezen: Aantal landen in de wereld gevaarlijker geworden voor reizigersWie de reisadviezen van de afgelopen jaren onder de loep legt kan de conclusie trekken dat de wereld voor reizigers de afgelopen twee jaar weer iets gevaarlijker geworden. Dat blijkt uit een vergelijking die de NOS heeft gemaakt tussen de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken die nu op de site staan en die van 2015.

Vooral landen in Noord- en Midden-Afrika en West-Azië zijn onveilig, maar ook populaire vakantiebestemmingen zoals Turkije, Egypte en Thailand.

Dertien landen zijn volgens Buitenlandse Zaken gevaarlijker geworden de afgelopen twee jaar. Daarvan is Turkije wel de bekendste vakantiebestemming. Voor heel Turkije geldt een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Daarnaast zijn er sinds de mislukte coup van vorig jaar politieke spanningen in het land. De verstoorde relaties met Nederland en andere EU-landen zijn ook een bron van zorg.

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De website met reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt gemiddeld 210.000 keer per maand bekeken door reizigers. Het callcenter van het ministerie, die 24-uur per dag bereikbaar is, krijgt daarnaast zo’n 3000 telefoontjes per dag van Nederlanders in binnen- en buitenland met vragen. Steeds vaker zijn thuisblijvers bezorgt over familieleden in het buitenland die zij niet kunnen bereiken. Vaak komt dit door een slechte internetverbindingen waardoor reizigers een tijdje onbereikbaar zijn.

In ongeveer zeventig gevallen per jaar blijkt er echt iemand vermist, meestal tijdelijk. In totaal moet de consulaire dienst van ambassades zo’n 1000 keer per jaar echt in actie komen. Het gaat dan om Nederlanders die bijvoorbeeld zijn overvallen, overleden, vermoord, gearresteerd, vermist of in een ziekenhuis in het buitenland zijn opgenomen.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.