Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Reisadvies voor Turkije aangepast na politieke spanningen met Nederland

Het reisadvies voor Turkije is vandaag door het ministerie van Buitenlandse Zaken aangepast. Nederlandse reizigers in Turkije moeten alert zijn en samenscholingen of drukke plaatsen mijden.

Het ministerie zegt daarover: “Sinds 11 maart 2017 zijn er diplomatieke spanningen tussen Turkije en Nederland. Vooral op sociale media worden zeer kritische uitlatingen over Nederland en zijn inwoners gedaan. De Turkse minister-president verklaart dat dit geen invloed heeft op bezoekende Nederlanders. Wees in heel Turkije alert en mijd samenscholingen en drukke plaatsen. Volg de berichtgeving van de ambassade en het consulaat-generaal.”

Het wordt niet afgeraden om naar Turkije te gaan. Het ministerie vindt nog steeds dat mensen zelf verantwoordelijk zijn voor hun veiligheid en voor de beslissing om wel of niet naar het land te gaan. Reizigers werden voor de politieke rel met Nederland al gewezen op veiligheidsrisico’s in Turkije vanwege de dreiging van terroristische aanslagen en politieke spanningen in het land zelf.

Reisbrancheorganisatie ANVR verwacht wel dat de diplomatieke spanningen tussen Turkije en Nederland de komende weken invloed gaan hebben op het aantal boekingen naar het vakantieland, er zijn echter nog geen annuleringen gemeld.

Door recente aanslagen in Turkije was er al een teruggang van 30% in geboekte reizen. Vooral Spanje en Griekenland zijn populaire alternatieven voor Nederlandse vakantiegangers.

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.