Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Rechtbank: Boete aan Corendon van ACM om onjuiste prijzen is terecht

Rechtbank: Boete aan Corendon van ACM om onjuiste prijzen is terechtHet beroep van reisorganisatie Corendon tegen boetes van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) is door de rechter in Rotterdam ongegrond verklaard. De touroperator kreeg de boetes opgelegd vanwege het onjuist vermelden van prijzen voor pakketreizen en vliegtickets.

Volgens de ACM heeft Corendon heeft in de periode van augustus 2015 tot februari 2016 consumenten die een pakketreis of een vliegreis boekten niet goed geïnformeerd over de bijkomende variabele kosten. Bij de pakketreizen ging het om de boekingskosten (25 euro per boeking) en de kosten voor het Calamiteitenfonds (2,50 euro per boeking). Bij het boeken van losse vliegtickets ging het om de servicekosten van 3 euro per boeking. Consumenten werden hierdoor misleid en konden de verschillende aanbieding niet goed vergelijken. Voor de vastgestelde overtredingen heeft de ACM boetes aan Corendon opgelegd van in totaal 350.000 euro.

Volgens de rechtbank zijn zowel de boekingskosten als de kosten voor het Calamiteitenfonds onvermijdbaar. Deze kosten horen dan ook tot de prijs van de pakketreizen en moeten daarom vanaf de eerste pagina bij de prijs vermeld worden, omdat de consument anders geen volledige prijs ziet en lastiger de prijzen kan vergelijken.

Corendon kan binnen zes weken beroep aantekenen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).

Categoriën: Nieuws

Tags: , , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.