Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Nederlandse luchthavens passeren grens van 70 miljoen passagiers

Nederlandse luchthavens passeren grens van 70 miljoen passagiersDe Nederlandse luchthavens hebben in 2016 voor het eerst de grens van 70 miljoen passagiers bereikt. Een jaar eerder verwerkten Amsterdam Schiphol en de vier regionale luchthavens nog 64,6 miljoen reizigers.

Het passagiersvervoer tussen Nederland en Spanje en Portugal nam het meest toe, het vliegverkeer van en naar Turkije nam het meest af. Dit meldt het CBS.

Amsterdam Schiphol verwerkte in 2016 63,5 miljoen passagiers, een recordaantal. In Eindhoven, de tweede luchthaven van Nederland, was net als in de voorgaande twee jaren, de toename van het passagiersvervoer het sterkst. Deze luchthaven zag in 2016 bijna 4,8 miljoen reizigers aankomen of vertrekken, 9,3 procent meer dan in 2015. Deze groei is bereikt ondanks de tijdelijke sluiting het vliegveld van 30 mei tot 15 juni in verband met werkzaamheden aan de start- en landingsbaan. Rotterdam The Hague, Maastricht Aachen en Groningen Eelde verwerkten de overige 3 procent van de vervoerde passagiers.

Verenigd Koninkrijk meest populair

Van de 70,3 miljoen aangekomen en vertrokken reizigers vlogen er 10,3 miljoen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Met 15 procent van alle passagiers is het Verenigd Koninkrijk het populairste directe land van herkomst en bestemming. Spanje staat op nummer twee met 7,5 miljoen reizigers en de Verenigde Staten op nummer drie met 5 miljoen passagiers.

Vanuit Nederland vlogen de meeste reizigers tussen Amsterdam Schiphol en Londen Heathrow en tussen Amsterdam Schiphol en Barcelona. Het hoeft echter niet te betekenen dat deze landen en luchthavens ook de oorspronkelijke herkomst of uiteindelijke bestemming zijn van de reizigers. Zo worden Londen Heathrow in het Verenigd Koninkrijk en Amsterdam Schiphol vaker gebruikt als hub. Reizigers vliegen naar deze luchthavens om vervolgens over te stappen op een vlucht naar een verdere bestemming.

Meer passagiers voor Spanje, minder voor Turkije

Van de tien populairste bestemmingen lieten Spanje en Portugal in 2016 de sterkste groeicijfers zien. Het aantal passagiers dat van en naar deze landen vloog, is met respectievelijk 19,8 procent en 16,9 procent toegenomen ten opzichte van 2015. Mede door de vluchtelingencrisis en de onrust in Turkije daalde het aantal passagiers tussen Nederland en dit land het sterkst, met 17,5 procent.

Categoriën: Nieuws

Tags: ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.