Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Ruim 16 procent van Nederlandse huishoudens heeft geen geld voor vakantie

Ruim 16 procent van Nederlandse huishoudens heeft geen geld voor vakantieIn de Europese Unie heeft 33 procent van de huishoudens geen geld voor een weekje vakantie per jaar. In Nederland kan ruim 16 procent van de huishoudens niet een week weg omdat men te weinig geld heeft. Dat blijkt uit cijfers van het Europees bureau voor de statistiek (Eurostat).

Nederland staat op zesde plaatst in de lijst van Europese lidstaten met het hoogste percentage vakantiegangers. Alleen in Luxemburg, Oostenrijk en de Scandinavische landen kunnen meer gezinnen op vakantie. Zweden voert de lijst aan, daar heeft slechts 8 procent geen geld om op reis te gaan.

In Oost-Europa en Zuid-Europa blijken er veel meer huishoudens geen jaarlijkse vakantie te kunnen bekostigen. In Roemenië en Kroatië kunnen 6 op de 10 gezinnen niet op zomervakantie, in Griekenland, Bulgarije, Hongarije en Cyprus is dat de helft. Ook opvallend is het aantal Britten dat dit jaar niet weg gaat: bijna 30 procent heeft daar geen budget voor.

Het percentage Nederlanders dat door geldgebrek de zomervakantie laat schieten neemt sinds de crisis gestaag af. In 2013 kon bijna 19 procent van de Nederlandse huishoudens niet op vakantie, nu is dat ruim 16 procent.

In Europa is er ook een verbetering zichtbaar. Het aantal mensen dat thuisbleef nam tussen 2011 en 2016 af van 38 naar zo’n 32 procent.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.