Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Meer Nederlanders op zomervakantie naar Griekenland en eigen land

Meer Nederlanders op zomervakantie naar Griekenland en eigen land

Zeker 11 miljoen Nederlanders gaan deze zomer op vakantie, 300.000 meer dan vorig jaar en dat is een stijging van 3 procent. Al drie jaar lang neemt het aantal mensen dat een zomervakantie boekt toe. Dat blijkt uit cijfers van NBTC-Nipo Research naar vakantieplannen, zo schrijft de NOS.

De meeste Nederlanders kiezen voor een reis naar het buitenland: bijna 8 miljoen. Frankrijk is, zoals vrijwel alle jaren, het populairste vakantieland met 1,3 miljoen bezoekers. Spanje volgt op de tweede plaats. Dit jaar is Griekenland opmerkelijk populair, met naar verwachting 50 procent meer toeristen uit Nederland.

Ook een vakantie in eigen land blijft populair. Bijna 3 miljoen mensen kiezen voor een vakantie in Nederland en verblijven in een vakantiehuisje of op de camping.

De meerderheid boekt zijn vakantie in binnen- en buitenland vooraf. Zo’n anderhalf miljoen mensen gaan op de bonnefooi op vakantie.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.