Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Twee van de drie Nederlanders ervaren stress tijdens de zomervakantievoorbereidingen

Twee van de drie Nederlanders ervaren stress tijdens de zomervakantievoorbereidingen

Vakantiestress

Onderzoek toont aan: zomervakantie voorbereidingen zorgen bij 70% van de Nederlanders voor stress. Zo maakt 35% van de Nederlanders ruzie met zijn of haar partner of reisgenoot tijdens de voorbereidingen voor de zomervakantie. Mannen ergeren zich over de hoeveelheid spullen die hun partner inpakt (20%), vrouwen zijn gefrustreerd dat ze de tas van hun partner moeten inpakken (18%).

Uit onderzoek van Motivaction onder meer dan 1.000 respondenten blijkt dat twee van de drie Nederlanders stress ervaart. Volgens het onderzoek kan vakantiestress tot onrust in het huishouden leiden (30%). Van alle ondervraagden geeft 35% aan ruzie te hebben met hun wederhelft tijdens het voorbereiden op de zomervakantie. De belangrijkste aanleiding hiervoor is hoe de ander zich voorbereid op de trip. ruim 20% van de mannen zegt zich te ergeren aan de hoeveelheid spullen die hun partner inpakt, terwijl 18% van de Nederlandse vrouwen verbolgen is de tas van hun partner te moeten inpakken.

Financiële stress voor de zomervakantie

Uit het onderzoek blijkt dat één op de vier Nederlanders financiële stress ervaart tijdens de voorbereiding op de zomervakantie. Respondenten die aangeven zich financieel gestrest te voelen, geven als redenen aan: een onverwachte financiële tegenvaller (41%), dat ze niet genoeg geld voor de vakantie opzij hebben gezet in de voorgaande maanden (41%) en de angst om de controle over het budget te verliezen terwijl ze op vakantie zijn (34%). Voor 29% van de Nederlanders is de financiële stress zelfs een reden de vakantie een jaartje over te slaan.

Nederlanders hebben stress over bagage

Met 20% is de grootste stressfactor voor Nederlanders het inpakken van de juiste spullen en ervoor zorgen de maximale toegestane hoeveelheid bagage niet te overschrijden. Voor 18% van de Nederlanders is het op tijd af krijgen van hun werk ook een grote veroorzaker van pre-vakantiestress. Mannen maken zich zorgen over de weersomstandigheden op hun vakantiebestemming (17%), hun financiële situatie (11%) en of de beveiliging van hun huis wel goed is geregeld (11%). De grootste stress factor voor Nederlandse vrouwen is ervoor zorgen dat alle kleding op tijd schoon en ingepakt is voor de vakantie (28%).

Vakantiegeld

Vakantiegeld dat in Nederland jaarlijks wordt uitgekeerd wordt niet altijd besteed aan zomervakanties: slechts 17% van de respondenten zegt dat ze 100% van hun vakantiegeld gebruiken voor hun zomerplannen. Degenen die hun vakantiebonus voor andere activiteiten gebruiken, sparen het geld in de eerste plaats voor later (50%), kopen iets voor zichzelf (20%) of geven het uit aan leuke dingen om met de kinderen te doen tijdens de zomervakantie (10%).

Persoonlijke verzorging

Het onderzoek gaat ook in op het belang van persoonlijke verzorging voor Nederlanders en laat zien dat ze zich daar niet al te druk om maken: slechts 6% zegt dat ze vóór hun zomervakantie naar de sportschool gaan en slechts 14% maakt zich klaar voor de zomervakantie door naar de kapper of schoonheidsspecialist te gaan. Bovendien zegt 95% van de vrouwen en 97% van de mannen dat ze geen stress hebben over hoe ze eruitzien in hun strandkleding. Mensen in de leeftijd van 45-54 hebben de minste kopzorgen, geen van hen zegt zich zorgen te maken over hoe hun lichaam er uit ziet in badkleding.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »