Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Nederlander boekt campervakantie extra vroeg

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Verzekering afkoop eigen risico camperhuur

Bereken hoeveel jij bespaart met de camper verzekering van Allianz.

  Wereldwijd verzekerd (ook in Nederland).

  Voor huurauto of huurcamper.

  Eigen risico én borg verzekerd tot max. € 6.000,-

  Scherpe premie: goedkoper dan afkopen bij verhuurbedrijf

Nu met 10% korting op de premie!

Ruim de helft van de Nederlandse camper gebruikers boekt zijn of haar camper in de vroegboekperiode (december, januari of februari). Nederlanders zijn hiermee de vroegste boekers van Europa.

Dit blijkt uit het ‘Vroegboek onderzoek 2018’ dat Goboony, een platform voor camperverhuur, uitvoerde onder Nederlandse, Belgische, Italiaanse en Engelse huurders van campers.

Nederlanders bovenaan lijstje van Europese vroegboekers

Zeker 57% van de Nederlandse camperreizigers, boekt een camper voor de zomerperiode al in de maanden december, januari of februari. Hiermee zijn Nederlanders een stuk sneller met het regelen van hun campervakantie dan inwoners uit andere Europese landen.

Bij de Belgen, die op de tweede plek staan in het rijtje van landen waar vroeg geboekt wordt, mag 28% zich een ‘vroegboeker’ noemen. Britten (9%) en Italianen (4%) zijn een stuk minder van het vooruit plannen en zij regelen hun vakantie dan ook liever in de zomerperiode zelf.

Nederlander boekt campervakantie extra vroeg

Jongeren en 65 plussers zijn ‘laatboekers’

Slechts 4% van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar regelt een camper in december, januari of februari. Ook een klein gedeelte (7%) van de 65 plussers plant de vakantie voor de zomerperiode al in die maanden. Beide groepen boekers zijn doorgaans flexibeler in het plannen van een vakantie.

Vakantiegangers tussen de 41 en 55 jaar hebben vaak een fulltime baan en een gezin, waardoor zij genoodzaakt zijn om hun vakantie verder vooruit te plannen. Het gevolg is dat 41% van hen dan ook een camper regelt in de vroegboekmaanden.

Volkswagenbusje populair, vooral onder jongeren

Vakantiegangers die een camper willen huren, zoeken het meeste op het merk ‘Volkswagen’. Opvallend is dat deze groep vooral bestaat uit de ‘jonge’ camperliefhebbers in de leeftijdscategorie van 18 tot 35 jaar. Zij hebben het hippietijdperk niet meegemaakt, maar willen de nostalgie maar wat graag ervaren door op pad te gaan met zo’n camper.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »