Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Nederlander en Belg in Zambia gedood door wilde olifant

In een natuurpark in Zambia zijn een Nederlandse man (64) en een Belgische vrouw (57) doodgetrapt door een olifant. De lichamen van de slachtoffers zijn voor onderzoek overgebracht naar het mortuarium van een ziekenhuis in Livingstone.

Volgens de familie van de man stonden ze op ruime afstand naar de langslopende olifanten te kijken. Plotseling zou een olifant op de vrouw zijn afgestormd. De Nederlandse man probeerde de vrouw nog te redden, maar beide werden vertrapt door de olifant. Ze waren op slag dood. De reden voor de aanval is niet duidelijk.

De slachtoffers maakte deel uit van een groep toeristen die in de buurt van de Victoriawatervallen bij de grens met Zimbabwe, verbleven.

De autoriteiten in Zambia waarschuwen regelmatig dat toeristen niet te dicht bij olifanten in de buurt moeten komen. Vorige week kwam er ook een man om nadat hij vertrapt werd door een olifant.

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.