Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Mondial Assistance haalt gewonde en zieke Nederlanders uit vakantielanden

Mondial Assistance haalt gewonde en zieke Nederlanders uit vakantielanden

Reisverzekeraar Mondial Assistance heeft gewonde vakantiegangers uit Spanje en Frankrijk opgehaald per gecharterd vliegtuig.

Op Schiphol Amsterdam Airport lande deze week een Learjet 35A de eerste parasolvlucht van dit zomerseizoen.

Hersenletsel

De twee onfortuinlijke vakantiegangers met hersenletsel kwamen uit Marbella (Spanje) en Marseille (Frankrijk). De patiënten zijn direct na aankomst in Nederland, direct naar het ziekenhuis vervoerd.

Zieke en gewonde vakantiegangers

Met het zelf charteren van speciale vliegtuigen wil Mondial Assistance voorkomen dat vakantiegangers onnodig lang op repatriëring moeten wachten. De repatriëring van Nederlanders wordt gecoördineerd door de alarmcentrales van Mondial Assistance die zich overal ter wereld bevinden.

Hulpverzoeken uit Spanje

Mondial Assistance meldt dat er dit jaar meer medische hulpverzoeken uit Spanje komen. Uit Griekenland, Turkije en Bulgarije komen veel minder meldingen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Oorontstekingen en darmproblemen

De meest voorkomende gezondheidsklachten tijdens de vakantie, zijn darmproblemen. Meldingen over oorontstekingen komen veel voor in Turkije. Dit heeft voornamelijk te mkane met verontreinigd water in zwembaden.

Alarmcentrale Mondial Assistance

De alarmcentrales van Mondial Assistance, verzorgen jaarlijks de terugreis per vliegtuig voor ruim 1.500 gewonde of zieke vakantiegangers. Om wachttijden te voorkomen, maakt de hulpverlener soms gebruik van speciaal gecharterde vluchten. Doordat Mondial Assistance wereldwijd opereert, is men in staat dergelijke maatregelen te nemen. Gewonde vakantiegangers komen niet alleen met speciale parasolvluchten, maar vliegen ook mee op lijndiensten of worden per ambulance naar huis vervoerd.

Het aantal parasolvluchten is nog altijd ruim minder dan het aantal gipsvluchten in het winterseizoen.

Reisverzekering belangrijk bij repatriëring

Je kunt in het buitenland ziek worden of door een ongeval zo ernstig gewond raken dat je alleen met een vliegtuig of ambulance naar Nederland vervoerd kan worden. Dit kan individueel, maar ook als groep, zoals bij gipsvluchten tijdens wintersportvakanties. De persoon moet wel vervoerbaar zijn, een arts beslist of de persoon vervoerd mag worden. Het vervoer wordt georganiseerd door de alarmcentrale van de reisverzekeraar in samenwerking met een luchtvaartmaatschappij. De kosten hiervan worden vergoed door je reisverzekering.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.