Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Meerderheid ouders geeft kinderen vakantiezakgeld

Met de vakantie voor de deur is het voor veel kinderen en jongeren ook weer tijd voor een extra ‘zakcentje’: vakantiezakgeld. Kinderen van 6-11 jaar ontvangen gemiddeld bijna € 29,- en 12- tot 18-jarigen krijgen van hun ouders gemiddeld € 46,- om de vakantie door te brengen. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken onder ruim 500 ouders in Nederland.

Het platform ziet het geven van vakantiezakgeld als een goede manier om kinderen te leren omgaan met geld. Dit is daarom één van de handige tips uit de tool ‘Vakantie en je geldzaken’ die je helpt om ook tijdens de vakantie je geldzaken op orde te houden.

Speelgoed en ijsjes favoriet

Ruim 61% van de ouders die het kind/ de kinderen vakantiezakgeld geven, geeft één bedrag in één keer. Zo’n 39% van de ouders geeft meerdere keren een bedrag. Naarmate kinderen ouder worden, krijgen ze gemiddeld meer vakantiezakgeld. Kinderen tot 12 jaar besteden het meeste vakantiezakgeld aan speelgoed, 12- tot 18-jarigen hebben ijsjes op nr. 1 staan.

Vier op de tien kinderen krijgen van ouders én anderen vakantiezakgeld

Volgens 57% van de ouders krijgt het kind/ de kinderen vakantiezakgeld van anderen. Opa en/of oma worden het vaakst genoemd als gulle gever(s). Vier op de tien kinderen (39%) krijgen zelfs én van de ouders én van anderen vakantiezakgeld. Een vijfde (20%) van de kinderen krijgt helemaal geen vakantiezakgeld.

Een derde van de ouders maakt afspraken over besteden vakantiezakgeld

Driekwart van de ouders die hun kinderen vakantiezakgeld geven vindt dit een goede manier om met geld te leren omgaan. Van meer dan de helft van alle ondervraagde ouders (55%) mogen de kinderen tijdens de vakantie zelf bepalen waar zij het eigen geld aan uitgeven.

Handige tool ‘Check je vakantie en geldzaken’

Van de ouders die minstens twee weken op vakantie gaan met hun kinderen in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar gaat de meerderheid (68%) in Europa op vakantie. 32% blijft in eigen land en 8% gaat buiten Europa. Wijzer in geldzaken heeft ook dit jaar weer een tool voor een persoonlijk overzicht samengesteld met handige tips om ook tijdens de vakantie je geldzaken op orde te houden: Check je vakantie en geldzaken »

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.