Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Kruidvat moet van ACM actievoorwaarden voor reisvouchers aanpassen

Kruidvat moet van ACM actievoorwaarden voor reisvouchers aanpassenKruidvat heeft in opdracht van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de voorwaarden van de voucheractie voor een driedaagse verrassingsreis aangepast.

Consumenten kunnen bij Kruidvat tijdens de actieperiode een voucher kopen die ze bij reisaanbieder Flywise kunnen verzilveren voor een verrassingsreis. In eerste instantie bood Kruidvat niet het wettelijk verplichte herroepingsrecht van 14 dagen op online verkochte vouchers. Inmiddels heeft Kruidvat dit aangepast.

Ook heeft ACM Flywise, het bedrijf dat de reizen organiseert, aangesproken. Het bedrijf voert verbeteringen door zodat het zich nu houdt aan de regels die gelden bij de verkoop van pakketreizen. Beide bedrijven werken constructief mee aan de aanpassingen.

Actie reisvouchers

Onlangs startte Kruitvat een actie met reisvouchers voor een driedaagse verrassingsreis binnen Europa. Op het moment dat je een voucher voor 89,99 euro per persoon koopt, weet je nog niet op welke datum je waarheen reist en waar vandaan je vertrekt. Dat wordt pas duidelijk als je de voucher verzilvert bij de reisorganisator waarmee Kruidvat samenwerkt, in dit geval Flywise.
Flywise bepaalt op basis van beschikbaarheid naar welke bestemming binnen Europa de consument afreist. Er was veel belangstelling voor de actie.

Vanuit de media ontving de ACM signalen over zaken die mogelijk niet in orde waren. ACM constateerde vervolgens dat consumenten ten onrechte niet de mogelijkheid hadden om de aankoop van de voucher te herroepen als deze online werd gekocht via de webshop van Kruidvat. Ook voldeden de garantieregeling en de algemene voorwaarden van de reisorganisatie niet aan de wettelijke regels. Dit heeft tot de volgende aanpassingen geleid:

  • Kruidvat maakt inmiddels bij de aankoop duidelijk dat bij de online gekochte vouchers geldt dat je de aankoop binnen 14 dagen ongedaan kunt maken, zolang je deze niet hebt verzilverd.
  • Kruidvat biedt consumenten die eerder de voucher online hebben aangeschaft en nog niet hebben verzilverd, alsnog deze mogelijkheid.
  • De aanbieder van de reizen – Flywise – zal de garantieregeling verbeteren.
  • Flywise brengt deze week haar algemene voorwaarden in overeenstemming met de wet.

Toezicht reisbranche

De ACM houdt toezicht op de naleving van de regels die consumenten beschermen. De ACM houdt de komende tijd extra in de gaten of aanbieders van pakketreizen zich aan de regels houden. Met name als het gaat om de verplichting om een garantiestelling in geval van faillissement te regelen. Naar verwachting treden per 1 juli 2018 nieuwe regels voor pakketreizen in werking. Dan wordt van meer ondernemers dan nu zo’n garantiestelling verwacht. De ACM wijst daarom nu alvast op de bestaande regels voor aanbieders van pakketreizen.

Categoriën: Nieuws

Tags: ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.