Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

KLM veiligste luchtvaartmaatschappij van Europa

KLM veiligste luchtvaartmaatschappij Europa

KLM veiligste luchtvaartmaatschappij Europa

Vorig jaar was een bijzonder veilig jaar in de commerciële luchtvaart, er waren relatief weinig vliegtuigongelukken. KLM is wederom de veiligste luchtvaartmaatschappij van Europa en staat op plaats vijf in de wereldranglijst. De lijst wordt jaarlijks samengesteld door het Duitse Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre (JACDEC).

De meest veilige luchtvaartmaatschappij ter wereld is, net al vorig jaar, Cathay Pacific uit Hongkong. Op de tweede plek staat Air New Zealand, gevolgd door het Chinese Hainan Airlines en Qatar Airways.

Voor het opstellen van de lijst kijken de onderzoekers naar incidenten uit de afgelopen dertig jaar en het aantal levens dat daarbij verloren ging. Die worden afgezet tegen de totale hoeveelheid vluchten die de luchtvaartmaatschappijen uitvoerden.

De vijfde plek betekent voor KLM een lichte verbetering ten opzichte van een jaar geleden, toen de maatschappij zesde werd. Na KLM volgen het Taiwanese Eva Air, Emirates, Etihad Airways, Qantas en Japan Airlines. Volgens JACDEC vielen er wereldwijd 321 doden bij crashes met toestellen met minstens negentien zitplaatsen.

Het meest aantal doden viel bij de crash van een toestel van LaMia bij het Colombiaanse Medellin, waarbij in december afgelopen jaar 71 van de 77 inzittenden om het leven kwamen.

Bron: Jacdec

Categoriën: Nieuws

Tags: , , ,

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.