Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Jonge Nederlandse reizigers zijn ambitieus en willen de wereld ontdekken

Jonge Nederlandse reizigers zijn ambitieus en willen de wereld ontdekken

In een tijd waarin wij door sociale media steeds meer verbonden zijn en reizen makkelijker is dan ooit, is er onderzoek gedaan naar de Gen Z-reiziger*. Wat zijn hun reisplannen en hoe zijn deze verbonden met de algemene ambities in het leven? Om dit inzicht te krijgen zijn 22.000 respondenten in 29 markten ondervraagd.

Hoewel veel Nederlandse Gen Z-reizigers pas net volwassen zijn, weten ze al precies wat ze willen als het gaat om reizen: maar liefst 73% van hen heeft een reis-bucketlist gemaakt. Bijna twee van de vijf (39%) zijn van plan om minstens drie verschillende continenten te bezoeken in de komende tien jaar, en 31% heeft de intentie om in een ander land te gaan studeren, werken of wonen. Daarnaast is onafhankelijkheid voor deze generatie een prioriteit. De komende tien jaar is een kwart van de jongeren (20%) van plan om ten minste één keer alleen te reizen.

Reizen mag geld kosten

Een groot deel van de Nederlandse Gen Z-ers vindt dat reizen altijd de moeite waard is om geld aan uit te geven. Als het gaat om prioriteiten stellen, zien zij ‘reizen en de wereld zien’ als belangrijkste doel om hun geld aan uit te geven (54%). Investeren in een goede opleiding en/of professionele training staat op nummer twee (51%). Het hebben van meer materiële bezittingen krijgen een lagere prioriteit (34%).

*De Generatie Z is een demografische generatie, volgend op de Millennials (Generatie Y).

Bron: Booking.com

Categoriën: Nieuws

Tags: ,

Redactie Reisverzekeringkorting.nl

Over de auteur: Redactie Reisverzekeringkorting.nl

De redactie van Reisverzekeringkorting.nl plaatst regelmatig interessante artikelen en persberichten over reizen en vakantie.

Lees alle artikelen van Els »