Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Autovakantie: Forse verschillen aan de pomp in 12 populaire vakantielanden

Autovakantie: Forse verschillen aan de pomp in 12 populaire vakantielandenAl stijgen de prijzen van een liter brandstof minder hevig dan vorig jaar: de brandstofprijzen blijven aan de hoge kant deze zomer. In 2019 loont het dus, bij een autovakantie, om op weg naar je vakantiebestemming de tankstops goed te plannen. Zo kan je eenvoudig geld besparen.

Dit jaar zijn vakantiegangers in Luxemburg en Oostenrijk het goedkoopst uit per liter benzine of diesel. LPG tankt men het voordeligst in België of Luxemburg. Over het algemeen bespaart men door slim te tanken gemiddeld zo’n € 20,00 per vakantie. Waar automobilisten het best een tankstop kunnen maken, ligt natuurlijk aan de eindbestemming van de reis.

Reizigers die onderweg zijn naar Italië kunnen het beste tanken in Oostenrijk. Gaat de vakantie richting Spanje of Portugal? Dan is het slim om net over de grens in België en vervolgens nog een keer te stoppen in Frankrijk. Mocht de situatie het toelaten dan is het altijd verstandig om een tankstation te zoeken dat niet direct langs een snelweg ligt.

Prijzen net als vorig jaar: hoog

De Europese brandstofprijzen stegen vorig jaar fors met gemiddeld 13,8 procent t.o.v. juli 2017. Dit jaar zijn de olieprijzen net als in 2018 hoog en dit zorgt voor hoge brandstofprijzen. Zo ontstaan flinke verschillen tussen de prijzen in Nederland en populaire vakantiebestemmingen. Van de 12 populaire vakantielanden is het verschil tussen de Oostenrijkse en Nederlandse benzineprijs het grootst.

Introductie universele brandstoflabels

Vanaf volgend jaar hebben alle Europese brandstofpompen een sticker met universele benamingen voor benzine, diesel en LPG. Vanaf oktober worden universele brandstoflabels gepresenteerd in Europa. Daarmee wordt de kans op het tanken van verkeerde brandstof een stuk kleiner. Nu hebben brandstoffen in ieder land een andere naam en dat zorgt voor verwarring aan de pomp

Bron: UnitedConsumers

Redactie Reisverzekeringkorting.nl

Over de auteur: Redactie Reisverzekeringkorting.nl

De redactie van Reisverzekeringkorting.nl plaatst regelmatig interessante artikelen en persberichten over reizen en vakantie.

Lees alle artikelen van Els »