Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

European Solidarity Corps: stages en vrijwilligerswerk in een EU-land

De Europese Unie heeft eerder deze maand de Europese vrijwilligersbrigade, genaamd European Solidarity Corps gelanceerd. Dit project is voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar, zij kunnen zich aanmelden voor vrijwilligerswerk of een stage in een EU-land.

Het European Solidarity Corps moet onder andere zorgen voor meer solidariteit onder de Europese jongerengeneratie. Daarnaast is de brigade bedoeld om meer werkervaring op te doen, je blik te verruimen met nuttig werk in een ander land en je spijkert je talenkennis bij. Het werk kan bestaan uit het helpen bij de opvang van vluchtelingen, assisteren in het onderwijs of helpen in de nazorg van slachtoffers van een ramp zoals een overstroming. Doelstelling is om het EU-gevoel onder de jongeren versterken.

De stage of het vrijwilligerswerk bij het European Solidarity Corps duurt minimaal twee en maximaal twaalf maanden. De deelnemende jongeren krijgen van de EU een vergoeding voor onkosten en onderdak. De vrijwilligers krijgen zelfs dagelijks een paar euro zakgeld. Daarnaast betaalt Brussel ook de ziektekosten en de reisverzekering van de jongeren.

De Europese Commissie hoopt dat er in 2020, honderdduizend jongeren per jaar voor de vrijwilligersbrigade aan de slag gaan. Het corps wordt betaald uit het bestaande EU-budget. De Commissie raamt de extra uitgaven voor 2017 op zo’n 110 miljoen euro. Dat bedrag loopt op naarmate er meer jongeren deelnemen.

Degene die interesse hebben in dit project kunnen zich via een speciale site aanmelden.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.