Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Emirates veiligste luchtvaartmaatschappij ter wereld; KLM op plaats 4

Emirates uit Dubai was in 2017 de veiligste luchtvaartmaatschappij ter wereld, volgens onderzoek van het Duitse Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre (JACDEC). KLM staat op een verdienstelijke vierde plaats.

Opvallend is verder de tweede plaats voor lowcost airline Norwegian Air Shuttle. In de top 10 staat drie vliegmaatschappijen uit de Verenigde Arabische Emiraten.

In totaal werden 100 van de grootste airlines op hun veiligheid beoordeeld. Zij werden door JACDEC op 33 risicofactoren gescheckt.

De top 20 veiligste airlines in 2017:

1. Emirates (VEA)
2. Norwegian Air Shuttle (Noorwegen)
3. Virgin Atlantic Airways (Groot-Brittannië)
4. KLM (Nederland)
5. Easyjet (Groot-Brittannië)
6. Finnair (Finland)
7. Etihad Airways (VAE)
8. Spirit Airlines (VS)
9. Jetstar Airways (Australië)
10. Air Arabia (VAE)
11. Vueling Airlines (Spanje)
12. Cathay Pacific Airways (Hong Kong)
13. El Al (Israël)
14. Singapore Airlines (Singapore)
15. EVA Air (Taiwan)
16. Eurowings (Duitsland)
17. JetBlue Airways (VS)
18. Capital Airlines (China)
19. Oman Air (Oman)
20. Air Canada (Canada)

Categoriën: Nieuws

Tags: , , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.