Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reizigers naar Egypte moeten alert zijn wegens sociale onrust en politieke spanningen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag het reisadvies voor Egypte aangescherpt. Het land heeft te maken met sociale onrust en politieke spanningen. Toeristen moet alert zijn.

Zuid-Sinaï

De veiligheidsrisico’s in de regio Zuid-Sinaï zijn toegenomen. Reis alleen als dat noodzakelijk is naar Zuid-Sinaï. Uitzondering is de plaats Sharm-el-Sheikh. U kunt wel reizen naar de vakantieresorts daar, maar houd ook dan rekening met veiligheidsrisico’s.

Vliegvelden

Er zijn aanwijzingen dat de beveiliging van het vliegveld van Sharm-el-Sheikh onvoldoende is. Voor andere vliegvelden in Egypte zijn deze concrete aanwijzingen er niet, maar in heel het land is er een verhoogd risico op terroristische aanslagen.

Reis daarom uit voorzorg alleen van en naar Egyptische luchthavens als uw luchtvaartmaatschappij extra veiligheidsmaatregelen neemt. Die maatregelen gelden vooral voor de bagage van passagiers. Nederlandse luchtvaartmaatschappijen en touroperators nemen extra veiligheidsmaatregelen op alle vliegvelden in Egypte. Houd contact met uw luchtvaartmaatschappij of touroperator en volg het reisadvies.

Kans op onrust, geweld en aanslagen

In het hele land geldt nog een verhoogde kans op politieke onrust en gewelddadige acties. En een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Ook op buitenlanders en buitenlandse doelen. Beperk uw aanwezigheid bij overheidsgebouwen. Vooral die van de veiligheidsdiensten. Vermijd publieke plaatsen waar veel buitenlanders komen.

Informeer naar veiligheidssituatie ter plaatse

Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse. Volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.