Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Cuba en Egypte minst ‘lekkere’ vakantielanden

Pad Thai

Goéd eten op vakantie? Blijf dan weg uit Cuba of Egypte! Zij zijn met een 6,6 en 6,9 de minst gewaardeerde culinaire vakantielanden ter wereld. Van alle continenten scoort de Aziatische keuken het hoogst en de Noord-Amerikaanse het laagst.

Dit blijkt uit ongeveer 11.500 uitgebreide reviews van meer dan 3.500 Nederlandse reisliefhebbers op reisbeoordelingssite 27vakantiedagen.nl.

Over laagvlieger Cuba schrijft een reiziger: “Het eten was echt slecht. Er was weinig variatie en echt lekker koken konden ze niet. Het was vooral heel erg vet allemaal”. Een ander: “Op een gegeven moment had ik de rijst, zwarte bonen en kip wel gezien.” De top-5 minst lekkere landen wordt verder gecompleteerd door de Filipijnen, Bolivia en Brazilië.

Noord-Amerika

Reizigers vakantielanden beoordelen aan de hand van vijf beoordeelaspecten: Cultuur & bezienswaardigheden, Natuur, Gastvrijheid, Stranden en Eten. Opvallend is dat Mexico, Argentinië en Zuid-Afrika de enige niét-Europese of Aziatische landen zijn die op Eten hoger scoren dan een 8. Noord-Amerika scoort met een 7,4 als continent gemiddeld het laagst, maar ook Afrika (7,6), Midden-Amerika en Zuid-Amerika (beiden 7,5) worden culinair gezien bescheiden gewaardeerd.

Azië en Zuid-Europa Culinaire top

Azië en Zuid-Europa worden door de Nederlandse reisliefhebbers het best beoordeeld als het op eten aankomt. Absolute toplanden zijn Italië (9,1), Thailand (9) en Griekenland (8,9). Ook de keukens van Indonesië (8,6), India (8,4), Maleisië (8,3), Japan (8,4) en Portugal (8,5) zijn geliefd bij Nederlandse reisfans. Azië en Zuid-Europa zijn culinair gezien wereldtop.

Eten moet steeds vaker een belevenis zijn. Ook op vakantie wordt dit alsmaar belangrijker.

Opvallend genoeg kent het enige Aziatische land dat vrij laag scoort qua eten – de Filippijnen – in zijn culinaire aanbod juist veel Amerikaanse invloeden.

Categoriën: Nieuws

Tags: ,

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.