Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Online crisis registratiesysteem Kompas voor Nederlanders in het buitenland vervalt

Veel Nederlandse expats in het buitenland zijn geregistreerd bij ‘het Kompas’, het online crisis registratiesysteem van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze service zal per 25/04 vervallen. Vanaf deze datum ontvangt men geen berichten meer als er een crisissituatie is. Hiervoor in de plaats komt de 24/7 BZ Informatieservice.

Ook met de 24/7 BZ Informatieservice informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/ kan men het verblijf in het buitenland doorgeven. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan dan in het geval van een crisissituatie contact met jou zoeken. Ook kan er hulp worden geboden als dat nodig is. Verder kan je met de 24/7 BZ Informatieservice berichten ontvangen van de Nederlandse ambassade of het consulaat. Deze optie is vooral bedoeld voor mensen die in het buitenland wonen.

Met de 24/7 BZ Informatieservice kan je jezelf daarnaast abonneren op e-mailattenderingen bij aanpassing van een reisadvies. Het ministerie van Buitenlandse Zaken stuurt je dan ook sms-bericht als er een crisissituatie is in het land waarvan je meldingen ontvangt.

Wil je berichten blijven ontvangen als er een crisissituatie is, maar heb jij je nog niet ingeschreven voor de 24/7 BZ Informatieservice. Doe dat dan uiterlijk 25 april 2017. Wil je niet langer berichten ontvangen? Dan hoef je niets te doen. De berichten worden na 25 april 2017 niet meer verzonden. Al jouw gegevens worden dan verwijderd.

Kijk voor meer informatie op 24/7 BZ Informatieservice: informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/.

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.