Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Camperverhuur door particulieren groot succes door corona

Camperverhuur door particulieren groot succes door corona

Sinds de corona uitbraak is de vraag naar campers flink toegenomen. Commerciële camper aanbieders doen momenteel goede zaken. Door de grote vraag naar huurcampers zijn er ook meer particuliere camper eigenaren die hun vakantievoertuig verhuren.

Camper deelplatform Goboony ziet een sterke toename in het aantal eigenaren dat een camper te huur aanbiedt. Tot nu toe zijn er in juni al 300 verhuurders bijgekomen, waarmee het totale aanbod ruim 20% is toegenomen. Nieuwe aanbieders op het platform, een soort Airbnb voor campers, zien al snel boekingen.

Corona-proof vakantie vieren met een camper

Campers zijn dit jaar zo populair daar ze een veilige en corona-proof vakantie mogelijk maken. De flexibiliteit maakt campers ook geliefd, omdat reisplannen waar nodig last minute aangepast kunnen worden.

Het mooiste aan het reizen met de camper is de vrijheid van een locatie ongebonden vakantie. Reis met de camper door Europa en je komt langs talloze wonderen der natuur, de prachtigste en gezelligste steden en de meest indrukwekkende historische bouwwerken.

Een camper besturen is gemakkelijker dan je denkt. Rijbewijs B is voldoende, mits het voertuig plaats biedt aan maximaal acht personen en maximaal 3500 kilo weegt – inclusief bemanning en bagage.

Een camper huren biedt veel voordelen, zo kan je elk vakantieseizoen over een nieuw model beschikken en sla je een keer een jaartje over, dan heb je ook al die doorlopende kosten niet. Wil je ook eens een camper huren? Wees op tijd met reserveren: populaire modellen zijn snel weg en diverse aanbieders hanteren vroegboekkortingen.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.