Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

BuZa komt met nieuwe website voor Nederlanders in buitenland

Nederlandwereldwijd.nl is een initiatief van het Ministerie van Buitenlandse zaken en vanaf nu de gezamenlijke website van alle Nederlandse vertegenwoordigingen wereldwijd. Hieronder vallen ambassades, consulaten en handelskantoren.

Nederlandwereldwijd.nl informeert Nederlanders die:

  • in het buitenland (willen) wonen, werken of studeren;
  • naar het buitenland (willen) reizen;
  • in of met het buitenland zaken (willen) doen.

Welke informatie vindt u op Nederlandwereldwijd.nl?

Reizen
Nederlandwereldwijd.nl informeert u over reizen in het buitenland. Bijvoorbeeld over visa, gebruiken in het buitenland en over wat u wel en niet kan meenemen op reis.

Wonen en werken
Nederlandwereldwijd.nl informeert u over wonen en werken in het buitenland. Bijvoorbeeld over hoe u in het buitenland een paspoort, ID-kaart en consulaire verklaringen aanvraagt.

Zakendoen
Ondernemers vinden bij zakendoen onder meer hun weg naar zakenpartners in het buitenland en informatie over belangenbehartiging en financieringsmogelijkheden.

Hulp bij nood
Nederlandwereldwijd.nl informeert u wat te doen in geval van nood in het buitenland.

Informatie per land of gebied
Wilt u informatie over wonen, werken, reizen, studeren en zakendoen in een specifiek land of gebied? Dan kunt een land of gebied naar keuze selecteren.

Nederlandwereldwijd.nl wordt beheerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Heeft u een vraag over de website? Dan kunt u contact opnemen met COM-online@minbuza.nl.

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.