Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Brandstofprijzen 12 populaire vakantielanden fors omhoog

Brandstofprijzen 12 populaire vakantielanden fors omhoog
Brandstofprijzen 12 populaire vakantielanden fors omhoog

De brandstofprijzen in 12 populaire vakantielanden zijn het afgelopen jaar flink gestegen en wel met 13,88 procent. Nergens in Europa zijn de brandstofprijzen zo hoog als in Nederland, maar uit een analyse blijkt dat tanken tijdens de vakantie ten opzichte van vorig jaar veel duurder is, aldus UnitedConsumers.

In verhouding stijgen in juli 2018 de prijzen van benzine en diesel respectievelijk met 11,23 en 15,58 procent ten opzichte van juli 2017. In de top drie van duurste landen staan populaire vakantiebestemmingen als Italië, Portugal en Frankrijk. Daar betaal je per liter benzine al snel tussen de 1,64 en 1,68 euro.

Vanaf 2014 daalden de prijzen en tot vorig jaar waren vakantiegangers echt een stuk goedkoper uit. De stijging van de brandstofprijs is vooral het gevolg van de hoge prijs van olie. Het grote verschil tussen de 12 landen onderling komt uiteindelijk door de hoogte van de accijns en belastingen.

Plan je tankstops slim

Voor een goedkope tankbeurt kunnen vakantiegangers het best een tussenstop maken in Oostenrijk of Luxemburg. Met het maken van de juiste tankstops kun je ervoor zorgen dat je op z’n minst 30 euro bespaart op je reiskosten. Voor bijvoorbeeld reizigers die via Oostenrijk naar Italië rijden is het verstandig om voor de grens nog even te tanken. Zo bespaar je gemakkelijk een bedrag van € 23,00 euro.

Brandstofnamen buitenland

Vakantielanden hebben vaak verschillende benamingen voor (bio)brandstoffen en LPG. Dit kan erg verwarrend zijn en een fout kan de vakantie flink verpesten. Voor het gemak maakte UnitedConsumers een overzicht van de Europese brandstoffenbenamingen. Vanaf oktober zorgt nieuwe Europese wetgeving dat dit niet zo snel meer mis gaat door de introductie van universele brandstoflabels.

Categoriën: Nieuws

Tags: , , , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »