Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Ook tijdens de autovakantie hebben Nederlanders last van de processierups

Ook tijdens de autovakantie hebben Nederlanders last van de processierupsMeer dan 350 Nederlanders die momenteel in het buitenland op vakantie zijn met de auto hebben een melding gemaakt van overlast van de eikenprocessierups. De eikenprocessierupsnesten zijn gespot bij parkeerplaatsen in Frankrijk en Duitsland en zorgen daar voor huid-, oog- of luchtwegirritaties bij volwassenen, kinderen en huisdieren.

Ruim 49% van de meldingen gaan over parkeerplaatsen langs de Route du Soleil. Maar ook in Zuid-Frankrijk en Zuid-Duitsland langs de snelweg is het raadzaam om, tijdens de autovakantie, goed op te letten op welke plek je gaat picknicken en uitrusten van een lange autorit.

Andere meldingen (12%) worden gedaan over campings onderweg, waar kampeerders de rups aantreffen. Een aantal Nederlanders hebben zelfs gekozen om de camping te verlaten en te overnachten in een hotel onderweg.

Als gevolg van de hitte in Europa, kruipen de processierupsen massaal vanaf de boomtoppen naar beneden om de koelte op te zoeken. Daardoor is de kans veel groter dat kinderen of huisdieren in contact komen met de rupsen. Het is raadzaam om extra waakzaam te zijn bij hoge temperaturen.

Bron: Tussenstop.com

Categoriën: Nieuws

Tags:

Redactie Reisverzekeringkorting.nl

Over de auteur: Redactie Reisverzekeringkorting.nl

De redactie van Reisverzekeringkorting.nl plaatst regelmatig interessante artikelen en persberichten over reizen en vakantie.

Lees alle artikelen van Els »