Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Allianz Global Assistance: Nieuwe polisvoorwaarden zonder kleine lettertjes

logo-Allianz-Global-AssistaAllianz Global Assistance probeert om zo duidelijk mogelijk te communiceren. De nieuwe polisvoorwaarden van reis- en annuleringsverzekeringen zijn daarom voortaan in een meer begrijpelijke taal geschreven. Ingewikkelde juridische formuleringen probeert Allianz Global Assistance te vermijden.

Voor de meest populaire verzekeringen zijn alle polisvoorwaarden inmiddels geheel herschreven en voorzien van een nieuw design. Geen kleine lettertjes meer dus. Met als resultaat een nog duidelijker voorwaardenpakket per 1 mei.

Van kleine lettertjes naar leesbare tekst

Door begrijpelijk te communiceren weet je als klant beter wat je van jouw verzekering kunt verwachten. Daarom heeft Allianz Global Assistance zoveel mogelijk juridische termen en moeilijke woorden vervangen door woorden die meer dagelijks gebruikt worden. Ook is het aantal woorden in de voorwaarden fors teruggebracht.
De volgende productvoorwaarden zijn geheel herschreven:

Naast het herschrijven van de voorwaarden in een meer begrijpelijke taal, zijn de voorwaarden toegankelijker en klantgerichter gemaakt. De voorwaarden zijn voorzien van een nieuwe vormgeving met een groter lettertype en een begeleidende wegwijzer met handige telefoonnummers en tips. Met als resultaat een nog duidelijker voorwaardenpakket.

Toetsing door consumenten

Regelmatig doet Allianz Global Assistance onderzoek om de verzekeringen en de communicatie daaromheen nog beter aan te laten sluiten bij de wensen van de klanten. Allianz Global Assistance analyseert bijvoorbeeld de feedback die ze ontvangen, maar vragen ook pro-actief aan consumenten of ze de communicatie helder en begrijpelijk vinden. De terugkoppeling uit deze onderzoeken hebben zij verwerkt in de voorwaarden.

Een aantal bestaande productvoorwaarden, die reeds in 2012 door Allianz Global Assistance herschreven zijn, hebben zij recentelijk door een consumentenpanel laten toetsen op duidelijkheid en vindbaarheid. Een handige aanvulling in de Productvoorwaarden is dat je direct ziet wat je kunt doen in geval van een noodsituatie, onder het kopje: How can we help?

De volgende productvoorwaarden zijn verbeterd:

Nieuwe voorwaardenstructuur

Inhoudelijk zijn de voorwaarden niet veranderd, de structuur wel. Allianz Global Assistance gebruikt nu een vaste indeling per dekking zodat je makkelijk alle informatie kunt terugvinden. Er is nu één set algemene voorwaarden, die van toepassing is op alle verzekeringen. Verder zijn de Bijzondere Voorwaarden en Dekkingsoverzichten vervangen door één set Productvoorwaarden.

Inhoudelijke wijziging: dekking Rechtsbijstand

Allianz Global Assistance heeft het recht op vrije advocaat-keuze verwerkt in de dekking Rechtsbijstand. Dit houdt in dat je er in sommige gevallen voor kunt kiezen om zelf een advocaat te kiezen en geen gebruik te maken van de advocaten van DAS. Je betaalt in dat geval een eigen risico aan DAS. Dit eigen risico bedraagt voor particulieren € 250 en voor zakelijk verzekerden € 500. Voor procedures waarbij verplicht een advocaat nodig is, verandert er niets.

Categoriën: Nieuws

Tags:

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.