Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Allianz Global Assistance komt met top 3 mobiliteit trends voor 2017

Allianz Global Assistance komt met top 3 mobiliteit trends voor 2017De drone is populair en er komen steeds meer manieren om het systeem in te zetten. Het wordt daarom dé mobiliteitstrend voor 2017, constateert reisverzekeraar Allianz Global Assistance en SoonSoonSoon.

Wij zetten de top 3 mobiliteit trends op een rijtje:

Trend 1: Opmars drone
Welke automobilist droomt niet van een vliegende auto om files te vermijden en te genieten van een panoramisch uitzicht van de omgeving. Het Chinese start-up bedrijf Ehang lijkt die droom waar te maken. De onderneming fabriceerde een onbemande drone, de Ehang 184, die ook een passagier kan vervoeren. Dit volledig elektrische autonome luchtvoertuig (AAV) is ontworpen om op lage hoogte te vliegen en heeft veel weg van een mini helikopter. Het heeft een kruissnelheid van 100 km per uur en een vluchtduur van nu nog maximaal 23 minuten. De grote vondst zit ‘m in het feit dat de passagier alleen een route hoeft in te toetsen op zijn tablet en de drone levert hem af op de gekozen bestemming.

Tegelijkertijd komt AeroSee met een drone die bij natuurrampen heel snel het getroffen gebied in kan om aan de hand van foto’s en videobeelden de situatie in kaart te brengen. Zo kan er snel passende hulp komen. Nu gaan reddingswerkers vaak nog het gebied in om polshoogte te nemen, maar dat is veel gevaarlijker. De drones kunnen foto’s maken om het onderzoeksteam te ondersteunen. Ze worden gebruikt in heuvelachtige gebieden, bij natuurrampen en zelfs in oorlogsgebieden.

Trend 2: Bewustwording groen reizen
Hoe groen kan een hotelrekening zijn, dachten ze bij Nomads hotels. Daarop ontstond het idee om gasten een tablet aan te bieden waarop ze kunnen aangeven waar ze tijdens hun bezoek op willen besparen. Dat kan zijn door bijvoorbeeld minder water te gebruiken, het beddengoed minder frequent te laten verschonen of door de airco eerder uit te doen. Zo worden gasten bewuster gemaakt van hun energieverbruik. De hotelketen zelf is groen door onder meer tapijten van gerecycled materiaal te gebruiken.

In de range van apps die hulp bieden bij het reizen, is er nu één die de luchtvervuiling in grote steden meet. Dat doet de PlumeLabs op basis van weersvoorspellingen. Gebruikers krijgen zo continu een update van mogelijke schadelijke gevolgen van de vervuiling in de omgeving. Handig als je een stedentrip hebt gepland. Daarnaast geeft PlumeLabs aanbevelingen over de activiteiten die iemand buiten wil doen: wel of niet sporten of is het raadzaam kinderen mee naar buiten te nemen.

Trend 3: De e-bike, onverminderd populair
In 2023 zullen in de Europese steden drie keer zoveel e-bikes rijden dan nu het geval is. Wereldwijd wordt in die periode een toename verwacht van 27 procent, met het grootste aandeel e-bikes in China: ruim 34 miljoen tegenover ruim 3 miljoen in Europa. Van iedere vijf verkochte fietsen op dit moment in Nederland is er één een e-bike.

De bevindingen staan in het rapport ‘De stad van de toekomst behoort toe aan de fietsers’, gemaakt in opdracht van Allianz Global Assistance.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.