Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Airbnb Nederland realiseert 1,4 miljoen boekingen

Airbnb Nederland realiseert 1,4 miljoen boekingenOngeveer 1,4 miljoen mensen reserveerden in 2016 een accommodatie via verhuursite Airbnb. In Nederland zijn 31.000 verhuurders die de woning of een deel daarvan verhuren aan toeristen, vooral Amsterdam is in trek. Dat meldt Airbnb dinsdag in een rapport over 2016.

Verhuurders verdienden gemiddeld 3.000 euro per jaar aan de gasten. De bezoekers verbleven gemiddeld 3,5 nacht in een van de Nederlandse woningen.

Airbnb schat de uitgaven van de toeristen op 607 miljoen euro. Daarbovenop werd 188 miljoen euro betaald aan verblijfkosten. De Nederlandse economie profiteerde voor 800 miljoen aan de toeristen.

Airbnb werd in 2008 opgericht in de Verenigde Staten. Het bedrijf, dat mensen in staat stelt hun eigen woning te verhuren aan toeristen, is sindsdien hard gegroeid.

Bron: Airbnb

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.