Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Advies ANVR aan reisorganisaties: Stop met reizen naar China!

Stop met reizen naar China!
Stop met reizen naar China!

Reisorganisaties aangesloten bij de ANVR wordt geadviseerd om met onmiddellijk ingang, reizen naar China voor minimaal een maand op te schorten in verband met de uitbraak van het besmettelijke Corona-virus. 

De ANVR, waarbij zo’n 300 reisorganisaties zijn aangesloten en waarvan circa 60 reizen verzorgen naar China, heeft vanmiddag overleg gehad met haar grotere China- touroperators. Daar is besloten dat ANVR adviseert vooralsnog tot en met 29 februari geen reizen naar China meer uit te voeren.

​De situatie, aangaande het Corona-virus dat zijn oorsprong vindt in de Chinese provincie Hubei, verandert met de dag. Om ieder risico uit te sluiten worden ANVR-reisorganisaties geadviseerd hun reizen naar het vaste land van China te annuleren tot en met 29 februari.

In de komende vier weken zouden er ongeveer honderd mensen naar China reizen via zo’n vijf reisorganisaties. Van deze personen wordt de reis nu geannuleerd. Ze kunnen hun geld terugkrijgen, later in het jaar gaan of de reis omboeken.

Een uitzondering wordt gemaakt voor overstappende passagiers in Hong Kong naar bijvoorbeeld Australië. Reizigers die hun China-reis reeds hebben geboekt, kunnen met hun vragen terecht bij hun reisorganisatie. De ANVR roept ook airlines en cruisemaatschappijen op coulance te betrachten en reizigers, al of niet geboekt via een reisorganisatie, kosteloos te annuleren.

Tot nu toe zijn 132 mensen overleden door het virus. In China zijn zeker 5974 mensen besmet, buiten China tientallen. Patiënten met het nieuwe coronavirus hebben longklachten en zijn kortademig. Ook hebben ze koorts. Dit nieuwe coronavirus wijkt af van de bekende coronavirussen die bij mensen voorkomen.

De WHO en Chinese overheid brengen de situatie momenteel in kaart. De komende tijd zal er meer duidelijk worden over de besmettelijkheid. Tot die tijd zijn landen heel alert.

Categoriën: Nieuws

Tags: , , ,

Ronald Heesters

Over de auteur: Ronald Heesters

Ronald Heesters is al jarenlang een deskundige op het gebied van reis- en annuleringsverzekeringen. Met enige regelmaat schrijft hij interessante artikelen over verschillende soorten verzekeringen. Ronald is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft Schade particulier, die zijn uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Ronald »