Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

ADAC: Accu het vaakst oorzaak van autopech in Duitsland

ADAC: Accu het vaakst oorzaak van autopech in Duitsland

Accu vaakst oorzaak autopech

ADAC in Duitsland, vergelijkbaar met de ANWB, laat weten dat in 42 procent van de pechgevallen de accu de oorzaak is. Dat is een stijging van twee procent. Dit komt vooral omdat, net als in Nederland, de gemiddelde leeftijd van de auto’s op de weg is gestegen en daarmee ook de leeftijd van de accu’s.

De ADAC denkt daarnaast dat de kwaliteit van accu’s uit minder is geworden. Mogelijk bezuinigen autofabrikanten zo en plaatsen ze goedkopere accu’s in nieuwe auto’s. Een ander probleem is dat automobilisten langer doorrijden met een slechte accu.

In totaal moest de ADAC 400 keer pechhulpservice verlenen om autobestuurders met een lege of kapotte accu te hulp te schieten. Op plaats twee in de pechstatistieken staan problemen met de motor. In veel gevallen gaat het daarbij om storingen in het brandstofsysteem of de ontsteking. De gedeelde derde plaats is voor problemen met stuurinrichting, carrosserie of de remmen.

De BMW X3 en 4-serie uit 2015 blijken zeer betrouwbaar, met elk 1 pechgeval per 1.000 geregistreerde voertuigen. De Hyundai i30 uit 2008 kwqm vorig jaar met 106,1 meldingen per 1.000 stuks uit de bus als het merk met de meeste problemen op de Duitse wegen.

Volkswagens met EGR-problemen

Opvallend is verder dat er bij Volkswagens veel problemen worden gemeld met het EGR-systeem. Een EGR (Exhaust Gas Recirculation), heeft als taak om een gedeelte van de uitlaatgassen terug te voeren naar de motor. De EGR-klep wordt op zowel benzinemotoren als dieselmotoren toegepast.

Volgens ADAC hebben de EGR problemen mogelijk te maken met de soft- en hardwareupdates die sjoemeldiesels hebben ondergaan. Maar uit een vergelijking van de meldingen van de Golf IV met een EA189 dieselmotor sinds 2013 blijkt dat destijds al 10 procent van de storingen met deze Golf-type terug te voeren was op de EGR-klep. En dus al bestond voor de verplichte software-update.

Vooral de modellen met een 1.6 TDI aan boord geven problemen, meldt ADAC. De oorzaak van de problemen hebben wellicht te maken met de leeftijd van de voertuigen en de EGR-kleppen zelf die het einde van hun levensduur bereiken, dan aan de softwareupdates”.

Naast de diesels van Volkswagen kampt alleen de Opel Zafira erg vaak met EGR-storingen. Vrijwel alle modellen van andere merken uit dezelfde bouwjaren hebben de problemen onder controle, aldus ADAC.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.