Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Aardbeving op Griekse eiland Kos: Twee toeristen omgekomen

Bij een zware aardbeving in Griekenland en Turkije op vrijdag kort na middernacht, zijn een Turkse en Zweedse toerist om het leven gekomen. Ook zijn er zeker 120 gewonden. Het epicentrum van de beving, met een kracht van 6,7 op de Schaal van Richter, was in de buurt van de Turkse badplaats Bodrum. Het Griekse eiland Kos werd het zwaarst getroffen.

In het gebied zijn veel Nederlandse vakantiegangers. Het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt contact met de lokale autoriteiten over het lot van de Nederlanders. BZ is 24/7 bereikbaar op telefoonnummer +31247247247 en geeft informatie via Twitter op @247BZ.

Reisorganisatie TUI heeft ruim 2700 vakantiegangers op Kos. Ook in de Turkse badplaatsen Marmaris en Bodrum is de aardbeving gevoeld. Daar verblijven ruim 1700 Nederlandse toeristen. Dit schrijft TUI op haar Facebookpagina:

21 juli, 07.00 uur – Aardbeving Kos en Bodrum. Het is inmiddels licht geworden en er is meer zicht op de schade van de aardbeving. In Bodrum en Marmaris zijn mensen erg geschrokken, er worden vooralsnog geen gewonden gemeld. Er is lichte schade aan gebouwen, een kleine vloedgolf heeft wel straten heeft laten onderlopen maar er lijkt beperkte schade.

Op Kos is de schade groter en vooral het oude centrum van Kos stad lijkt getroffen. Daar waren vannacht nog veel mensen op straat in het uitgaansgebied. Het is nog niet duidelijk of er Nederlandse reizigers onder de gewonden zijn. Onze reisleiding gaat op dit moment langs alle hotels op Kos en op Rhodos om zeker te stellen dat iedereen veilig is. Vele gasten hebben de nacht buiten doorgebracht in verband met de naschokken.

Het Griekse telefoonnetwerk is nog buiten werking, maar reizigers met een Nederlandse mobiel zijn bereikbaar. Dit is wat wij op dit moment kunnen melden, nieuwe updates plaatsen wij zodra er meer bekend is. We hebben een apart telefoonnummer opengesteld wanneer u nog andere vragen heeft 070-3071111 (vanaf 08.00 uur)

Categoriën: Nieuws

Tags: , , , ,

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.