Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Aantal passagiers Nederlandse luchthavens groeit verder

Aantal passagiers Nederlandse luchthavens groeit verderHet aantal passagiers op Nederlandse luchthavens is in het eerste kwartaal van 2017 wederom gegroeid, nu met 9 procent. In totaal reisden 15,5 miljoen passagiers via Schiphol of een van de vier regionale luchthavens.

Het aantal passagiers op vliegveld Eindhoven, na Schiphol de grootste Nederlandse luchthaven, groeide met 20 procent. Bij intercontinentale vluchten via Eindhoven steeg het aantal passagiers zelfs met 50 procent. Dit meldt het CBS in de kwartaalmonitor luchtvaart.

Vliegveld Eindhoven groeit hard

Ruim 1,1 miljoen passagiers reisden via vliegveld Eindhoven in het eerste kwartaal, een stijging van 20 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal passagiers op intercontinentale vluchten groeide het sterkst, met 50 procent. Sinds de start van vluchten van en naar Noord-Afrika in 2011 is het aantal intercontinentale passagiers fors toegenomen van 7 duizend over heel 2011 naar 37 duizend in het eerste kwartaal van 2017. Dit is 3,3 procent van alle reizigers op vliegveld Eindhoven.

Grootste passagiersgroei luchthaven Groningen

Groningen Airport Eelde realiseerde de grootste procentuele groei in het aantal passagiers. De luchthaven had ruim 30 procent meer reizigers in het eerste kwartaal van 2017, mede door een toename van het aantal lijndiensten. Over heel 2016 daalde het aantal passagiers dat via Groningen reisde nog met bijna 16 procent. Groningen is een relatief kleine luchthaven, het aandeel passagiers dat via deze luchthaven reist bedraagt met 31 duizend in het eerste kwartaal slechts 0,2 procent van het totaal aantal reizigers op Nederlandse luchthavens.

Categoriën: Nieuws

Tags: , , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.