Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Kan ik een ziektekostenverzekering afsluiten voor een buitenlandse gast?

Kan ik een ziektekostenverzekering afsluiten voor een buitenlandse gast?

Een ziektekostenverzekering die alle medische risico’s dekt zoals wij die kennen, kan je niet afsluiten voor buitenlandse bezoekers of niet-Nederlands ingezetenen. Wel is er een goed alternatief: de Travel Risk Insurance. Dat is een medische reisverzekering met een dekking tot € 30.000 voor medische kosten. Deze verzekering heb je al vanaf € 2,- per persoon per dag. Je kan kiezen voor Europa of werelddekking.

Je kan de Travel Risk Insurance vergelijken met de reisverzekering die Nederlanders afsluiten als ze naar het buitenland gaan, maar er zijn wel een aantal beperkingen. Zo is er geen dekking voor de bagage en zijn alle bestaande ziektes en kwalen uitgesloten, waaronder bevallingskosten. Natuurlijk is de buitenlandse bezoeker wel verzekerd voor medische kosten zoals bij ongevallen, ziekte en ziekenhuisopname indien spoedeisende hulp noodzakelijk is. Bijvoorbeeld als je gast wordt aangereden, gewond raakt en met spoed naar het ziekenhuis moet om daar geopereerd te worden.

Verzekering voor medische kosten en hulpverlening

De Travel Risk Insurance kent een uitgebalanceerde dekking voor buitenlanders zoals:

• SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing).
• Medische kosten (o.a. ziekenhuis, specialisten, huisarts, medicijnen en ambulancevervoer).
• Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot).
• Kosten van begrafenis of crematie en overkomst van familie.

De dekking gaat telkens in als een verzekerde en/of bagage het land van domicilie verlaat voor een reis en eindigt bij terugkeer in het land van domicilie. De verzekering is dus niet geldig in het land waar de verzekerde woont. De dekking voor medische kosten gaat pas in 48 uur na aankomst in het land van bestemming. Medische kosten door een ongeval is verzekerd vanaf de ingangsdatum van de verzekering.

Voor wie is de Travel Risk Insurance geschikt?

De Travel Risk Insurance is onder andere geschikt voor:

  • Niet Nederlands ingezetenen.
  • Nederlanders die geëmigreerd zijn en gaan reizen in Europa of de rest van de wereld.
  • Buitenlanders die Nederland willen bezoeken, zoals toeristen.
  • Pensionado’s en expats die tijdelijk naar Nederland terugkeren of gaan reizen in Europa of elders in de wereld.
  • Buitenlanders die Schengenvisum willen aanvragen en daarvoor een medische reisverzekering nodig hebben.
  • Familie, vrienden en kennissen die in het buitenland wonen en naar Nederland komen.
  • Een buitenlandse partner die naar Nederland overkomt.

Vragen?

Heb je vragen over een medische verzekering voor buitenlanders? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: telefoon 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.