Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Voorkom ziektekosten in buitenland met een reisverzekering

Voorkom ziektekosten in buitenland met een reisverzekering
Voorkom ziektekosten in buitenland met een reisverzekering

Wil je niet te maken krijgen met ziektekosten tijdens jouw reis of vakantie, sluit dan hier een reisverzekering af. Je ontvangt dan ook nog eens 10% korting op de premie van een Allianz Global Assistance reisverzekering.

Je heb al een uitgebreide reisverzekering met volledige dekking van medische kosten in het buitenland (Europa) v.a € 1,26 per dag. Je bent dan verzekerd bij Allianz Global Assistance de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Dus ook dat zit wel goed!

10% extra online korting

Je ontvangt op deze website 10% extra online korting op een reisverzekering van Allianz Global Assistance met dekking voor ziektekosten in het buitenland.

Direct verzekerd

Je kunt hier zelf gemakkelijk een reisverzekering met dekking voor ziektekosten online afsluiten. Maak eerst een premieberekening, kies je dekkingen en sluit dan de verzekering af. Betalen kan gemakkelijk en veilig met iDEAL. Je ontvangt direct de polis en voorwaarden per e-mail. Handig en supersnel. Bereken nu je premie:

Alleen een zorgverzekering in het buitenland is niet genoeg

Iedere Nederlands ingezetene heeft een zogenaamde basis-zorgverzekering. Deze is ook geldig tijdens een reis of vakantie in het buitenland. Wordt je bijvoorbeeld ziek in het buitenland of raak je gewond, dan vergoedt meestal jouw zorgverzekering in Nederland de kosten. Desondanks is het toch verstandig om daarnaast een reisverzekering met dekking tegen ziektekosten af te sluiten. Zo voorkom je dat je eventueel voor extra kosten komt te staan.

Zorgverzekering in Nederland dekt niet alle kosten in het buitenland

Jouw basiszorgverzekering in Nederland vergoedt normaal gesproken de ziektekosten in het buitenland. Hiervoor gelden echter wel voorwaarden:

 • Voor vergoeding van ziektekosten in het buitenland krijg je nooit meer dan je in Nederland zou krijgen. Alle meerkosten zijn dan voor jouw eigen rekening.
 • Zorgverzekeraars vergoeden veel extra kosten niet, zoals repatriëring. Een gipsvlucht of een reddingsoperatie met een helikopter moet je dan zelf betalen en dat kan om vele duizenden euro’s gaan.

Eigen risico zorgverzekering wordt ook vergoedt

De doorlopende- en kortlopende reisverzekeringen van Allianz Global Assistance vergoeden zelfs het eigen risico die je hebt bij je zorgverzekeraar (niet alleen het wettelijk verplichte eigen risico maar ook een vrijwillig gekozen hoger eigen risico). Zo zijn jouw medische kosten die je eventueel maakt tijdens je vakantie volledig verzekerd.

Reisverzekering afsluiten

Een Allianz Global Assistance reisverzekering met dekking voor geneeskundig kosten vergoedt de extra kosten die boven op de normale ziektekosten komen. Naast extra ziektekosten vergoedt deze reisverzekering ook hulpverlening zoals:

 • opsporings- en reddingsacties;
 • het terughalen naar Nederland (repatriëring);
 • extra verblijfkosten;
 • de kosten van het overlijden in het buitenland.

Je kunt een reisverzekering ook uitbreiden met een dekking tegen verlies en diefstal van bagage.

Allianz Global Assistance: kies zelf online je dekkingen

Een reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je gemakkelijk zelf online samenstellen. Je hebt de keuze uit:

 • Europa of werelddekking
 • Reisongevallen
 • Medische Kosten
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
 • Annuleringsverzekering

Wereld of Europadekking?

De volgende landen behoren tot Europa en vallen onder de Europadekking van een reisverzekering:

Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

De term ‘Europadekking’ is wat verwarrende omdat onder de Europadekking op een reisverzekering zelfs landen buiten Europa vallen. Reisverzekeraars rekenen ook de landen rondom de Middellandse zee tot Europa:

 • Algerije
 • Egypte
 • Israël
 • Libanon
 • Libië
 • Marokko
 • Syrië
 • Tunesië

Let op: ook Rusland, de Azoren, de Canarische Eilanden en Madeira vallen onder de Europadekking. Bij twijfel dien je altijd je polisvoorwaarden na te kijken om zeker te weten welke landen onder de reisverzekering vallen. Ga je naar een ander continent dan kan je niet volstaan met Europadekking. Je moet dan voor werelddekking kiezen.

Allianz Group

Allianz Global Assistance is onderdeel van de Allianz Group, één van de grootste verzekeraars en vermogensbeheerders ter wereld. Deze organisatie is wereldwijd marktleider in hulpverlening, reisverzekeringen en persoonlijke diensten. Allianz Global Assistance Group opereert met bijna 11.000 medewerkers op vijf continenten, in meer dan 34 landen. 250 miljoen klanten profiteren van de diensten van de groep, dat is 4% van de hele wereldbevolking. Sluit vandaag nog online de complete kortlopende reisverzekering af van Allianz Global Assistance en ga met een gerust gevoel op vakantie.

Vragen?

Stuur een e-mail: [email protected] of bel Reisverzekeringkorting.nl (alleen op werkdagen): telefoon 055 540 04 09.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.