Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Ben ik verzekerd tegen ziekenhuiskosten in het buitenland?

Ben ik verzekerd tegen ziekenhuiskosten in het buitenland?

Wil je goed verzekerd zijn voor medische kosten in het buitenland dan is een basis zorgverzekering niet voldoende. Wij raden je aan om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.

Dat kan bij Allianz Global Assistance op deze website, je ontvangt dan ook nog eens 10% korting op de premie. Je hebt al een reisverzekering van Allianz Global Assistance voor geheel Europa met dekking voor medische kosten voor € 1,72 per dag. Deze premie is inclusief 10% online korting.

Je bent dan verzekerd bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Allianz Global Assistance (voorheen Mondial Assistance) heeft diverse prijzen gewonnen waaronder die van ‘Beste Reisverzekeraar’.

Ontvang 10% korting

Sluit op deze website je reisverzekering af en ontvang extra online korting op de reisverzekeringen van Allianz Global Assistance. Zo krijg je bij Reisverzekeringkorting.nl maar liefst 10% korting op de premie van een kortlopende reisverzekering en alle aanvullende dekkingen. Dat is mooi meegenomen! Je kunt de reisverzekering uitbreiden met de rubrieken die jij belangrijk vindt.

Sluit hier een reisverzekering met dekking voor medische kosten af

Je kunt zelf gemakkelijk een reisverzekering online afsluiten in slechts drie stappen. Je ontvangt direct de polis en voorwaarden per e-mail. Bereken nu je voordeel:

Hoe ben ik nu verzekerd?

Wanneer je naar het buitenland gaat voor een vakantie wil je natuurlijk weten of je ook tegen ziektekosten verzekerd bent. In veel situaties is dat ook zo. Iedere Nederlands ingezetene heeft een verplichte basiszorgverzekering. Deze dekt voor een deel ook ziekenhuiskosten in het buitenland. Helaas is deze dekking soms niet voldoende.

Wat dekt mijn zorgverzekering?

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland, blijf je in principe verzekerd voor zorg. Het maakt wel verschil of het gaat om een Europees land of landen buiten Europa. Ook welke medische zorg je kunt krijgen, hangt af van het land waar je op vakantie bent. In Europa zijn er verschillen per land, de uiteindelijke vergoeding van jouw ziektekosten hangt daarvan af.

Ziektekosten in het buitenland

Nederland heeft met een aantal landen de afspraak dat zij elkaars verzekerden helpen als die dringende zorg nodig hebben. Met deze landen heeft Nederland een verdrag. In deze verdragslanden heb je recht op medische zorg uit het basispakket van dat land. De kosten worden achteraf met jouw Nederlandse zorgverzekeraar verrekend.

Verdragslanden voor zorgkosten

Nederland heeft met de andere EU-landen, EER-landen en een aantal verdragslanden buiten de EU afspraken gemaakt. De medische kosten in de verdragslanden worden geheel of gedeeltelijk vergoed door jouw zorgverzekeraar in Nederland. Hieronder zie je om welke landen het gaat:

EU-landen
België, Bulgarije, Cyprus (alleen het Griekse deel, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk (inclusief Guadeloupe, Frans Guyana, Martinique, St. Martin en La Réunion), Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal (inclusief Madeira en de Azoren),Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje (inclusief Ceuta, Melilla en de Canarische eilanden), Tsjechië, Verenigd Koninkrijk (inclusief Gibraltar) en Zweden.

EER-landen
Deze landen behoren niet tot de EU, maar daar gelden wél de EU-regels: Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en hetzelfde geldt voor Zwitserland.

Verdragslanden buiten de EU/EER
Australië (alleen bij verblijf korter dan één jaar), Bosnië-Herzegovina, Kaap-Verdië, Macedonië, Marokko, Montenegro, Servië, Tunesië en Turkije.

Let op! Er zijn uitzonderingen

De vergoeding bij ziektekosten in een verdragsland mogen echter niet hoger zijn dan de kosten zoals die voor een behandeling in Nederland gelden. Stel je gaat naar een ziekenhuis in Frankrijk voor een behandeling. De kosten daarvan zijn € 950,- Wanneer een zelfde behandeling in Nederland slechts € 700,- kost, moet je zelf alsnog € 250,- bijbetalen. Wil je niet dat risico lopen sluit dan een reisverzekering af.

Je dient er dus rekening mee te houden dat de medische kosten in een aantal verdragslanden hoger kunnen zijn dan in Nederland. Het kan bijvoorbeeld ook voorkomen dat je naar een privéziekenhuis wordt gebracht wat vaak gebeurt met toeristen omdat de zorg in staatsziekenhuizen onder de maat is. De kosten voor een privéziekenhuis in het buitenland worden niet vergoedt vanuit de basiszorgverzekering in Nederland. Een reisverzekering met dekking voor medische kosten zorgt er dan voor dat je volledig gedekt bent.

Er zijn ook bepaalde kosten die nooit door de Nederlandse basisverzekering vergoed worden, omdat deze niet onder de dekking vallen zoals repatriëring (het terughalen naar Nederland i.v.m. medische noodzaak) of reddings- en opsporingskosten. Ook dit soort kosten worden door een reisverzekering vergoedt.

Een reisverzekering met dekking voor medische kosten biedt meer zekerheid als je naar het buitenland gaat. Je hoeft je dan niet eerst af te vragen of er een verdrag met Nederland is en of alles wel gedekt is.

Wat kan ik verzekeren op een reisverzekering?

Om de juiste keuze reisverzekering samen te stellen, is het belangrijk dat je bedenkt wat je precies gaat doen tijdens je vakantie. Ga je aan bijzondere sporten doen? Dan is een sportdekking erg belangrijk. Maar bedenk ook welke andere verzekeringen je al hebt, dit voorkomt overlappingen. Om te voorkomen dat je dubbel verzekerd bent of je premie moet betalen voor iets wat je niet gebruikt is een reisverzekering opgebouwd uit afzonderlijk te kiezen dekkingen. Door te bepalen wat je nodig hebt en alleen dat te verzekeren, betaal je niet teveel premie. Je hebt bij een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance de keuze uit:

 • Werelddekking: Ga je naar landen buiten Europa dan is deze dekking belangrijk. Let op: Allianz Global Assistance beschouwt de landen rondom de Middellandse zee ook als Europa.
 • Reisongevallen: Geeft een financiële uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden tijdens de vakantie.
 • Medische kosten: Deze dekking zorgt ervoor dat je nooit met medische kosten geconfronteerd wordt.
 • Geld en reischeques: Neem je contant geld of reischeques mee? Dan is deze dekking nuttig.
 • Automobilistenhulpverzekering: Dit onderdeel biedt dekking voor de kosten onderweg – en eventueel de terugkeer naar Nederland – na een ongeval of pech onderweg.
 • Bijzondere (winter)sporten: Een reisverzekering is ook geldig tijdens het uitoefenen van een sport (geen wedstrijdverband), tenzij het een gevaarlijke sport is. Deze moet je apart verzekeren.
 • Langlaufen: Langlaufen is met deze dekking verzekerd. Ga je nog andere (bijzondere) wintersporten doen? Dan adviseren wij je om de dekking Wintersport/ bijzondere (winter)sporten af te sluiten.
 • Annuleringsverzekering: Een annuleringsverzekering biedt o.a. een uitkering als de reis door ernstige ziekte of overlijden van naasten niet kan doorgaan.

Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is ’s werelds grootste reisverzekeraar. Met alarmcentrales in 29 landen wereldwijd. En een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners. Allianz Global Assistance weet daardoor precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden. Maar waar je je ook bevindt, als je belt word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Of je nu gaat backpacken in Australië, drie weken met je gezin naar Frankrijk gaat of een zakentrip maakt: Allianz Global Assistance biedt een geschikte reis- en annuleringsverzekering. Mogelijkheden volop.

Reisverzekering en woonachtig in België of Duitsland?

Woon je niet in Nederland, maar in België of Duitsland en wil je ook een reisverzekering afsluiten? Geen probleem. Je ontvangt ook de 10% korting! De volgende groepen kunnen bij ons ook een reisverzekering afsluiten:

 • Nederlanders die in België wonen.
 • Nederlanders die in Duitsland wonen (tot maximaal 100 km over de grens).
 • Belgen (heel België).
 • Duitsers (die niet verder dan 100 km van de grens met Nederland wonen).

Stuur een email naar [email protected] en vraag naar het aanvraag formulier voor een reisverzekering over de grens. Of bel ons in Nederland: 0031 (0)55 540 04 09 (10:00 – 17:00 uur op werkdagen). Wil je een premie-indicatie? Je kunt zelf een premieberekening maken op onze website. Wil je een andere reisverzekering afsluiten, ook geen probleem. Neem contact met ons op.

Vragen?

Heb je een vraag over reis- en annuleringsverzekeringen? Neem dan contact met ons op:

Stuur een e-mail: [email protected] of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: telefoon 055 540 04 09 (10:00 – 17:00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.