Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Het belang van de dekking medische kosten op je reisverzekering

Medische-kosten-buitenlandNaar aanleiding van de uitzending ‘Groeten van Max’ van maandag 13 augustus 2012, zijn er veel vragen over de vergoeding van medische kosten in het buitenland.

Reizigers vragen zich af welke kosten door de zorgverzekering worden vergoed en welke door de reisverzekering.

Zorgverzekering niet altijd toereikend

Het is een hardnekkig misverstand dat de basis zorgverzekering alle medische kosten in het buitenland vergoedt, want deze verzekering vergoedt over het algemeen alleen zorgkosten volgens het in Nederland geldende tarief. Soms is het mogelijk om je basis zorgverzekering uit te breiden met een aanvullende verzekering. Er kan worden gekozen voor een dekking tot 200% van het Nederlandse tarief of zelfs kostprijsdekking.

In veel landen is alleen de basis zorgverzekering niet toereikend. Zeker niet in de Verenigde Staten of Canada. Sommige Nederlanders zijn hierdoor met grote financiële tegenvallers teruggekomen van vakantie.

Torenhoge kosten buitenland

Vaak liggen de kosten voor medische zorg buiten Europa veel hoger dan in Nederland. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld kunnen de kosten oplopen tot het tienvoudige van het gangbare tarief in Nederland. Een huisartsenbezoek voor een insectenbeet in de Verenigde Staten kost ongeveer € 1.400, terwijl dit in Nederland slechts € 25 kost.

In de populaire vakantiebestemming de Dominicaanse Republiek betaal je voor een gebroken arm € 9.200 voor de behandeling, € 8.600 voor de ziekenhuiskosten en voor de arts bijna € 600 (totaal € 18.400). Een enorm hoog totaalbedrag als je dit vergelijkt met het Nederlandse tarief van totaal ongeveer € 3.900*.

Een reisverzekering met dekking voor medische kosten is in dit soort situaties zeker van belang, omdat het verschil anders voor rekening komt van de reiziger.

Privéklinieken en staatsziekenhuizen

Maar ook in Europa is het verstandig om je voor medische kosten te verzekeren. Binnen Europa kunnen de medische kosten in privéklinieken zeer hoog oplopen. In Turkije wordt bijvoorbeeld in privéklinieken voor het oorontstekingconsult al snel een factuur gestuurd van € 800, terwijl hiervoor in Nederland maar € 247* staat.

Soms kan het juist in het belang van een patiënt zijn om in een privékliniek behandeld te worden, zoals in Griekenland. Op de zorgverzekering heeft een reiziger recht op spoedeisende medische zorg bij een staatsziekenhuis, maar op de Griekse eilanden is de zorg in een staatsziekenhuis lang niet altijd op Nederlands niveau. Erbarmelijke omstandigheden, waarbij patiënten zelfs op de gang worden gezet en vergeten worden, zijn niet ongewoon. Met de dekking voor medische kosten op de reisverzekering worden de kosten van een behandeling in een privékliniek vaak wel vergoed indien het medisch noodzakelijk is.

Voorkom vervelende situaties

Juist om dit soort vervelende situaties te voorkomen, is het verstandig om te letten op de financiële risico’s die reizigers lopen. Er zitten natuurlijk altijd uitschieters bij, maar juist ook de kleinere bedragen (die niet door de zorgverzekering gedekt worden) komt Mondial Assistance aan de lopende band tegen en leiden tot onvrede bij de reizigers. Denk daarom altijd goed na over de optie Medische kosten wanneer je een reisverzekering afsluit.

Wat kost een reisverzekering met dekking voor medische kosten?

Wil je geen gezeur in het buitenland of een financiële tegenslag na je vakantie. Sluit dan altijd een reisverzekering af met dekking voor medische kosten. De extra premie hiervoor is relatief laag. Waarom dan risico lopen?

Hoe sluit ik een reisverzekering af?

In slechts drie stappen sluit je zelf een kortlopende of doorlopende reisverzekering af. De kortlopende reisverzekering kan je betalen met automatische incasso of iDEAL. Een doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering kun je per maand betalen met een machtiging voor automatische incasso. De polis ontvang je direct per e-mail.

Of als je vaker op vakantie gaat

Waarom Mondial Assistance?

Een reisverzekering afsluiten van Mondial Assistance is een goede keuze, want:

√ Mondial Assistance (voorheen ELVIA) is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
√ Mondial Assistance heeft een wereldwijd netwerk van hulpverleners en eigen alarmcentrales.
√ Je wordt altijd in het Nederlands te woord gestaan ook door de eigen reisarts van Mondial Assistance.
√ Mondial Assistance heeft een gratis handige App voor smartphones.
√ Mondial Assistance geeft jongerenkorting op de doorlopende reisverzekeringen.
√ De Consumentenbond heeft de doorlopende reisverzekering uitgeroepen tot ‘Beste Keuze’.

Vragen?

Heb je nog vragen over reisverzekeringen voor Amerika? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen tijdens kantooruren: 055-5400409

*De Nederlandse tarieven zoals hierboven aangegeven zijn een DBC (een Diagnose Behandel Combinatie) en staan voor wat deze behandelingen in Nederland zouden kosten. Zorgverzekeraars en alarmcentrales gebruiken dit tarief om te bepalen hoeveel ze moeten vergoeden.

 

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.