Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Visum voor Australië

Wanneer je naar Australië reist heb je altijd een visum nodig. Wel zijn er verschillen in de soorten visa die je kunt krijgen, daarom vertellen we in dit artikel meer over de soorten visa die voor backpackers van belang zijn.

Electronic Travel Authority (ETA)
Sinds 1996 hanteert de Australische regering een elektronisch visa systeem, genaamd Electronic Travel Authority (ETA). Wanneer je via internet een visum aanvraagt, krijg je alleen een elektronische bevestiging hiervan. Een stempel of sticker in je paspoort is hierdoor verleden tijd.

Aan te vragen via internet of per post
Alle soorten visa zijn aan te vragen via internet of per post. Indien je een reis boekt via een reisbureau, dan zullen zij meestal het toeristenvisum voor je regelen. De meest voorkomende visa zijn het toeristenvisum (Visitor ETA) en het werkvisum (Working Holiday Maker Visa). Ook bestaat er een studentenvisum.

Toeristenvisum: Visitor ETA
Het toeristenvisum is geldig voor een verblijf van maximaal drie maanden. Vaak wordt dit visum automatisch geregeld door het reisbureau of de luchtvaartmaatschappij, maar vraag hier voor de zekerheid altijd naar. Het is met dit visum niet mogelijk om te werken in Australië.

Indien je tijdens je verblijf toch beslist om langer dan drie maanden te blijven, dan kun je het visum met een jaar verlengen. Dit kost ongeveer € 175.  Let er wel op dat je dan geen mogelijkheid meer hebt om het toeristenvisum naar een werkvisum om te zetten.

Werkvisum: Working Holiday Maker Visa
De meeste backpackers willen tijdens hun reis nog iets extra’s verdienen en gaan daarom werken in Australië. Hier heb je een Working Holiday Maker Visa voor nodig. Dit visum is maximaal één jaar geldig voor jongeren van 18 tot en met 30 jaar.

Het Working Holiday Maker Visum kost ongeveer € 175. In uitzonderlijke gevallen kun je het na een jaar nog een keer verlengen. Bij de aanvraag van dit visum moet je een uitgebreid formulier invullen over je persoonlijke situatie, eventueel crimineel verleden, gezondheid etc.

Tevens dien je aan te tonen dat je ruim 5.000 Australische dollars op je rekening hebt staan. Hiermee willen ze voorkomen dat je profiteert van het land. Voor jongeren onder de 21 jaar mogen hun ouders financieel garant staan.

Regelmatig verandert de procedure voor de aanvraag van het Working Holiday Visa. Begin dus op tijd met het aanvragen van het visum en houd de ontwikkelingen in de gaten.

Studentenvisum
Om in Australië te studeren heb je als buitenlandse student een studentenvisum nodig. Dit visum is alleen aan te vragen als je een voltijdstudie aan een geregistreerde opleiding volgt. In de eerste plaats moet je aan kunnen tonen dat je bent aangenomen op de opleiding, vervolgens dien je een uitgebreid formulier in te vullen (gezondheid, eventueel crimineel verleden etc.) en als laatste controleren ze ook voor dit visum of je voldoende saldo op je bankrekening hebt.

Categoriën: Landeninformatie

Tags: ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.