Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Uluru: de grote rode rots

In het midden van Australië staat de grote rode rots de Uluru, het bekendste symbool van Australië. In elke reisbrochure over Australië kom je wel een afbeelding van deze rots tegen. Backpackers Down Under, moeten deze rots dan ook gezien hebben tijdens hun reis.

Uluru of Ayers Rock
De Uluru staat beter bekend als Ayers Rock, zo werd hij eerder ook officieel genoemd. Maar in 1985 kreeg de rots de naam Uluru van de Aboriginals terug, vanwege de heilige betekenis. Uluru betekent overigens grote rots. Op de Uluru zijn veel tekeningen en schilderingen te vinden van heilige ceremonies die daar hebben plaatsgevonden.

Intense kleurverandering
De rots heeft een omtrek van 3,6 km, 348 m hoog en steekt wel 5 km de grond in. Niet echt spectaculaire afmetingen dus. Maar wat de Uluru zo bijzonder maakt, is de intense kleurverandering gedurende de dag. In de ochtend kleurt de rots vurig rood en na enkele uren okergeel. Maar op zijn mooist is deze rots in de avond. Het steen kleurt dan oranje door het dimmende zonlicht en ook even karmijnrood. Uiteindelijk steekt de rots zwart af tegen de oranjeroze lucht.

De Uluru beklimmen
De Uluru is prachtig om naar te kijken, maar dat is voor veel backpackers niet voldoende. Je kunt namelijk ook klimmen naar de top van de rots. De klim van 1,6 km is fysiek erg zwaar en duurt ongeveer twee uur. Je krijgt dan begeleiding van ervaren klimmers. Wanneer je top bereikt, kun je genieten van een prachtig uitzicht.

Aboriginals willen de Uluru beschermen
De Aboriginals zijn niet blij met de bergbeklimmers, gezien de culturele en religieuze waarde van de Uluru. De Anangu, een Aboriginalstam, geloven dat de Uluru is ontstaan toen het landschap is geschapen door hun voorouderlijke geesten. In die tijde zijn er ook regels opgesteld. Eén daarvan is de bescherming van de rots en daar willen de Aboriginals zich dan ook aan houden.

Categoriën: Landeninformatie

Tags: ,

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.