Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering Spanje met Corona dekking

Reisverzekering Spanje met Corona dekking
Reisverzekering Spanje met Corona dekking

Spanje is door de Nederlandse overheid op reisadvies geel gezet. Dat betekent dat we weer onbezorgd kunnen genieten van de Spaanse zon, de heerlijke stranden, tapas en sangria.

Het is belangrijk om te weten dat je gewoon verzekerd bent als je reist naar landen met kleurcode groen of geel, zoals Spanje. Allianz heeft zelfs de dekking op de reisverzekering uitgebreid met een quarantainedekking wanneer je reist naar een bestemming met een groen of geel reisadvies. Dit geldt voor zowel de kortlopende als de doorlopende reisverzekering. Hiervoor hoef je geen extra premie te betalen.

Met de quarantainedekking ben je verzekerd van een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten als je onverwacht langer op je bestemming moet blijven wanneer de (lokale) overheid je individuele quarantaine oplegt vanwege Covid-19. Dit geldt ook als de overheid van het land dit specifiek oplegt voor de accommodatie waarin je verblijft, waardoor je niet op de geplande datum terug kan reizen naar Nederland. Zelfs wanneer de accommodatie in z’n geheel in quarantaine moet, met uitzondering van cruiseschepen.

Op vakantie naar Spanje

Lekker naar Spanje om daar te genieten van de zon en Sangria. Spanje heeft fantastische steden zoals Valencia, een sfeervolle stad gelegen aan de Middellandse Zee. Of wat denk je van Madrid? De hoofdstad van Spanje is niet alleen een van de leukste steden in Spanje, maar ook in Europa. Tapas eten in Barcelona kan natuurlijk ook en bezoek het stadion van de FC. Wil je wat anders? De steden Malaga en Sevilla zijn aanraders. Liever een relaxte vakantie bij het strand? Cala Xarraca op Ibiza, is een prachtig strand. Ben je jong dan ga je bijvoorbeeld naar Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Calella of Blanes om daar feest te vieren.

Corona dekking op je reisverzekering

Of je nu naar de Costa’s reist of naar de Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera en Cabrera) of naar de Canarische eilanden (Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerte Ventura, La Gomera, La Palma en el Hierro), je wilt wel goed verzekerd zijn en dat kan nu!

Word je tijdens je reis naar Spanje toch besmet met het coronavirus? Dan adviseren we om zo snel mogelijk contact op te nemen met de Allianz alarmcentrale via het telefoonnummer +31 (0) 20 592 9292. Als je de dekking Medische kosten hebt afgesloten, dan worden de medische kosten volledig vergoed als de kleurcode groen/geel is. Ook worden extra reis- en verblijfskosten van individuele quarantaine of quarantaine van een specifiek door de overheid aangewezen accommodatie vergoed. Ook worden eventuele extra reis- en verblijfskosten van meereizende gezinsleden en één reisgenoot vergoed tot een bepaald maximum. Dit is afhankelijk van de afgesloten dekking. Ook de kosten voor eventueel langer verblijf of terugkeer naar huis worden vergoed.

Naar Spanje op vakantie, waar moet je rekening mee houden?

De kleurcode van Spanje is geel. Reizen is mogelijk, maar let op: er zijn risico’s. Er zijn inreisregels voor reizigers uit Nederland. Het laten zien van één van de volgende 3 documenten is verplicht voor reizigers uit Nederland (met elk vervoermiddel) vanaf 12 jaar:

 1. Een COVID-19 vaccinatiecertificaat/bewijs van volledige vaccinatie. Dit document moet zijn opgesteld in de Spaanse, Engelse, Franse of Duitse taal of voorzien zijn van een officiële vertaling in 1 van deze talen (Spaans, Engels, Frans of Duits). De volledige vaccinatie moet minimaal 14 dagen voor aankomst in Spanje zijn afgenomen. Op het vaccinatiecertificaat/bewijs moet vermeld staan: naam, data vaccinaties, type vaccin, het LOT-nummer, land waar vaccinatie is gezet, contactgegevens van de vaccinerende instantie en contactgegeven van de uitgevende instantie van dit certficaat of bewijs.
 2. Een negatieve PCR-test (NAAT) die moet zijn afgenomen binnen 72 uur voor aankomst, of een of Rapid Antigen Test (sneltest) die moet zijn afgenomen binnen 48 uur voor aankomst in Spanje. Op het mee te nemen certificaat van de negatieve test moet vermeld staan: naam, nummer reisdocument, contactgegevens testinstituut, type test, tijdstip en datum test en negatief resultaat.
  Testresultaten moeten in het Spaans, Engels, Frans of Duits zijn opgesteld of voorzien zijn van een officiële vertaling in 1 van deze talen (Spaans, Engels, Frans of Duits).
 3. Een herstelbewijs van COVID-19. Als u bent hersteld van COVID-19 dan kunt u Spanje inreizen met een herstelbewijs. Dit document moet minimaal 11 dagen na de eerste positieve NAAT-test zijn afgegeven en maximaal 180 dagen. Het document moet door een autoriteit of medische instantie zijn opgesteld in het Spaans, Engels, Frans of Duits. Op het document moet vermeld staan: naam, datum van de eerste positieve NAAT-test, type NAAT-test en land van afgifte.

Waarom een Allianz kortlopende reisverzekering voor Spanje?

Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig is een Allianz reisverzekering voor Spanje af te sluiten. De belangrijkste zijn onbezorgd op vakantie, hulpverlening bij onverwachte gebeurtenissen en het voorkomen van hoge kosten bij schade. Een aantal praktijkvoorbeelden:

 • Je moet je reis afbreken in verband met ziekte van jezelf of reisgenoot.
 • Een familielid is ernstig ziek geworden en je moet direct terug naar Nederland.
 • Je bagage is zoekgeraakt op een Spaans vliegveld.
 • Je wordt opgenomen in een ziekenhuis in Spanje.
 • Je bent betrokken bij een auto-ongeluk tijdens je vakantie in Spanje en je hebt juridische bijstand nodig.
 • Je kan niet terug naar huis vanwege stakingen in Spanje.

10% korting op een Allianz reisverzekering

Je ontvangt op deze website maar liefst 10% korting op de premie van de Allianz kortlopende reisverzekering voor Spanje. Dat is extra voordelig! Je hebt daarom al een reisverzekering vanaf slechts € 1,26 per dag (SOS Hulpverlening en bagagedekking voor € 4.000,-). Je bent dan in heel Europa verzekerd (ook in alle landen om de Middellandse zee). Je kant de reisverzekering zelf samenstellen en uitbreiden met de rubrieken die jij belangrijk vindt.

Voordelen van de Allianz kortlopende reisverzekering

 • Gunstige premie met 10% korting. Je ontvangt direct de polis per e-mail.
 • Allianz Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Premie Kortlopende Reisverzekering

Meer weten over de premie van de Allianz kortlopende reisverzekering voor Spanje? Maak vrijblijvend een premieberekening of bekijk de onderstaande tabel.

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premies Kortlopende Reisverzekering per dag*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€0,81
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€1,26
Reisongevallen€0,09
Medische kosten€0,23
Geld en reischeques€0,50
Wintersport/bijzondere sporten€0,99
Automobilistenhulpverlening€12,38
Annuleringsverzekering (standaard)4,95% v/d reissom
Werelddekking exclusief VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€2,07
Reisongevallen€0,09
Medische kosten€0,32
Geld en reischeques€0,50
Wintersport/bijzondere sporten€0,99
Annuleringsverzekering (standaard)5,31% v/d reissom
Werelddekking inclusief VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€2,66
Reisongevallen€0,09
Medische kosten€0,32
Geld en reischeques€0,50
Wintersport/bijzondere sporten€0,99
Annuleringsverzekering (standaard)5,31% v/d reissom
*Premies exclusief assurantiebelasting. De bovenstaande premies zijn een indicatie, maak voor de exacte premies altijd eerst een premieberekening.

Hoe sluit je de Allianz reisverzekering af?

Je kunt zelf gemakkelijk online een reisverzekering voor Spanje afsluiten. Maak eerst een premieberekening en besluit dan of je de reisverzekering af wilt sluiten. Je ontvangt direct de polis en voorwaarden per e-mail. Bereken nu je voordeel:

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd

Kinderen die op de ingangsdatum van de Kortlopende reisverzekering jonger zijn dan vijf jaar zijn gratis meeverzekerd. Dus eventuele kinderen zijn zonder premie daarvoor te betalen net zo goed verzekerd als de ouders/begeleiders.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten

Als je zonder een kortlopende reisverzekering naar Spanje op vakantie gaat, dan kun je onverwachts voor hoge kosten komen te staan Zoals medische kosten bij een ziekenhuisopname. Ziektekosten in Spanje kunnen snel hoog oplopen. Meestal vergoedt je zorgverzekeraar maximaal de kosten die ook in Nederland gangbaar zijn. Hogere kosten komen dan geheel voor eigen rekening. Met de kortlopende reisverzekering van Allianz ben je altijd voor 100% verzekerd tegen alle medische kosten in Spanje.

Annuleringsdekking voor extra zekerheid mocht je vakantie niet doorgaan

Met de annuleringsdekking op de kortlopende reis- en annuleringsverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet naar Spanje op vakantie kan of dat je jouw vakantie in Spanje moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt dan de reissom terug. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

Veelgestelde vragen en antwoorden over de Allianz kortlopende reisverzekering voor Spanje met 10% korting (FAQ)

Lees hieronder de vaak gestelde vragen over de kortlopende reisverzekering van Allianz.

Wat is verzekerd met de Allianz kortlopende reisverzekering voor Spanje?

Met een Allianz kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor schade of kosten door onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie in Spanje. Denk aan schade aan bagage, kosten voor vervangend vervoer of de kosten van een langer verblijf. Met een reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je standaard verzekerd voor hulp in noodsituaties (SOS hulpverlening). Daarnaast kan je zelf de dekkingen selecteren die je belangrijk vindt, zoals ongevallen, bagage en medische kosten. 

Geven jullie 10% korting op verzekeringspremie van de Allianz reisverzekering?

Ja, je krijgt altijd 10% korting op de premie. Maar alleen als je de reisverzekering op deze website afsluit. Elders betaal je 10% meer. De korting kan je zien als je een premieberekening maakt en staat onderaan bij het totaalbedrag.

Wat kost een Allianz reisverzekering voor Spanje?

Je hebt al een kortlopende reisverzekering voor Spanje en heel Europa met uitgebreide bagagedekking vanaf € 1,26 per persoon per dag (met 10% korting, die je alleen hier krijgt!). De reisverzekering kan je uitbreiden met een annuleringsdekking. Hoeveel een reisverzekering uiteindelijk kost bepaal je zelf. De premie van een tijdelijke reisverzekering hangt af van de duur van de reis en eventuele uitbreidingen. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering. Je kan vrijblijvend een premieberekening maken.

Is de reisbagage ook meeverzekerd?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

In welke landen ben ik verzekerd met Europadekking?

De Europadekking van de reisverzekering is in de volgende landen/gebieden geldig:
Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Moet ik voor mijn vakantie naar Spanje medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een deel de medisch noodzakelijke kosten en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door deze reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder deze reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de kortlopende reisverzekering ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten, ook als je in Spanje in een prive-kliniek terecht komt. Het verplicht eigen risico op je zorgverzekering van € 385,- valt ook onder de dekking , als je kiest voor het meeverzekeren van dekking medische kosten.

Kan ik ook een annuleringsdekking meeverzekeren?

Met de annuleringsdekking op de kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld omdat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Hoe snel krijg ik de polis van de Allianz reisverzekering?

Die ontvang je, na betaling, direct per e-mail. Dus je hoeft er niet op te wachten.

Vragen?

Heb je een vraag over de Allianz kortlopende reisverzekering voor Spanje of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400409 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.