Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering

Ga je binnenkort op vakantie? Dan komt een reisverzekering weer in beeld. Veel vakantiegangers denken goed verzekerd op reis te gaan. Toch zijn er vaak wel een aantal vragen over de reisverzekering.

Is het bijvoorbeeld noodzakelijk een reisverzekering af te sluiten als je alleen in Nederland op vakantie gaat? Valt een huurauto in het buitenland ook onder de dekking? En wat als een reisgenoot de vakantie moet annuleren vanwege een gebroken enkel, mag jij de vakantie dan ook annuleren? Allianz Global Assistance geeft antwoorden op de meest gestelde vragen over reisverzekeringen.

Vakantie in Nederland: is een reisverzekering nodig?

De meeste mensen denken dat als zij op vakantie gaan in Nederland een reisverzekering niet noodzakelijk is. Zo zijn bijvoorbeeld medische kosten al verzekerd door de basiszorgverzekering. Toch is het verstandig om bij een vakantie in eigen land een reisverzekering af te sluiten. Je bent dan ook verzekerd bij diefstal of beschadiging van je bagage. Een doorlopende reisverzekering biedt geen dekking bij een dagje weg in Nederland. Je moet minimaal één overnachting hebben geboekt om verzekerd zijn. Een kortlopende reisverzekering voor een dagtrip in Nederland kan wel.

Wanneer gaat de dekking van een reisverzekering in?

De dekking van de reisverzekering gaat in zodra je de woning verlaat voor een vakantie en eindigt bij terugkeer op je huisadres.

Werelddekking of Europadekking?

De naam ‘werelddekking’ doet vermoeden dat je deze dekking nodig hebt zodra je buiten Europa op vakantie gaat. Toch zijn er flink wat landen buiten Europa waar geen werelddekking voor nodig is. Voorbeelden zijn de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee en Rusland (tot de Oeral en de Kaukasus).

Heb ik dekking bij het huren van een auto of scooter?

Als je tijdens je vakantie een auto of scooter huurt en je veroorzaakt schade aan het voertuig, dan valt dit niet onder de reisverzekering.

Is mijn kind verzekerd als hij zelfstandig op reis gaat?

Kinderen zijn tot hun 27ste verjaardag meeverzekerend op de doorlopende reisverzekering van de ouders. Gaat de zoon of dochter van het gezin zelfstandig op vakantie, dan is hij of zij gewoon verzekerd. Voorwaarde is wel dat de zoon of dochter nog thuis woont, of uitwonend student is. Het maakt voor de dekking van de reisverzekering niet uit of er gereisd wordt met het complete gezin, of dat gezinsleden individueel op vakantie gaan.

Een ouder kan ongeacht de leeftijd van het kind altijd als verzekeringsnemer fungeren (degene die de premie betaalt). Kinderen onder de 16 jaar kunnen niet zelfstandig een reisverzekering afsluiten. In dat geval dient de ouder of verzorger daar voor te zorgen. De ouder is dan verzekeringsnemer en aanvrager van de reisverzekering (degene die de premie betaalt) het kind is dan de verzekerde. De volwassene vult zijn gegevens in bij verzekeringnemer en bij verzekerde worden de gegevens ingevuld van het kind.

Tot wanneer kan ik een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering kan tot de dag voor vertrek nog afgesloten worden. Ga je vaker dan twee keer per jaar op reis of langer dan twee weken? In dat geval kan het handig zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Je bent dan het hele jaar verzekerd, de dekking geldt alleen op het moment dat je daadwerkelijk op reis bent. Het voordeel is dat je niet elke keer voordat je op vakantie gaat opnieuw een reisverzekering hoeft af te sluiten, zo bespaar je ook poliskosten.

Krijg ik korting op de premie bij jullie?

Bij ons ontvang je 10 tot 20% korting op de premie van de reisverzekeringen van Allianz Global Assistance. Iedereen ontvangt 10% online korting op een verzekering wanneer je deze zelf afsluit via deze website. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan kan de korting zelfs oplopen tot 20% indien je een doorlopende reisverzekering of een Globetrotter Verzekering afsluit! 

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400409 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een email naar: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.