Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering met camper pechhulp en vervangend vervoer voor €12,37 (inclusief 10% extra korting)!

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Tijdelijke camper pechhulp verzekering nu 10% korting!

Bereken hoeveel jij bespaart met de kortlopende reisverzekering met autopech van Allianz.

Verzekerd voor uitvallen van de wagen door pech of ongeval.

Kosten van huur voor vervangende auto.

Toezending vervangende auto-onderdelen en onderdelen zelf.

Bewaking en repatriëring van de auto en/of aanhanger.

Rechtsbijstand.

Ontvang alleen hier 10% korting op de premie.

Bij pech of een ongeval met eigen vervoer biedt Allianz hulp. Indien noodzakelijk, regelt en vergoedt Allianz vervangend vervoer. Allianz zorgt ook voor het vervoer van je defecte voertuig naar huis. Deze dekking is geldig in de landen die vermeld staan op het internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart) van het voertuig.

Premie €12,37 (10% korting)

Een kortlopende reisverzekering met pechhulp voor je camper en vervangend vervoer is de beste keuze bij een campervakantie. Pech met je camper kan tenslotte je welverdiende vakantie verpesten. Met deze reisverzekering met automobilistenhulp (ook voor campers) ontvang je overal in het buitenland hulp bij pech en krijg je eventueel vervangend vervoer. De camper mag je eigen voertuig zijn, maar het mag ook een gehuurde camper zijn (mits in Nederland gehuurd).

De dekking automobilistenhulp op de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder, maar ook bij het uitvallen van de camper door pech of ongeval tijdens jouw vakantie. De verzekering is ook geldig binnen Nederland, wanneer de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis vanuit Nederland naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd.

Let op!: Voorwaarde voor deze camper pechhulp verzekering is dat de reis vanuit Nederland naar het buitenland wordt gemaakt. Verder moet de camper te besturen zijn met een A, B of B/E rijbewijs, het gewicht van de camper mag maximaal 3.500 kg bedragen. De camper moet een Nederlands kenteken hebben. 

10% premiekorting op de camper pechhulp

Voor slechts eenmalig € 12,37 (inclusief 10% extra korting) ben je tijdens je vakantie in heel Europa verzekerd tegen pech met je camper dankzij de automobilistenhulp op de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Camperhulp voor bestuurders

Reisverzekering met camper pechhulp en vervangend vervoer
Reisverzekering met camper pechhulp en vervangend vervoer

Automobilistenhulp voor campers biedt ook vervangend vervoer en kan worden afgesloten als aanvullende dekking op de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. De dekking automobilistenhulp inclusief campers maakt onderdeel uit van reizen binnen Europa. Als je weer thuis bent van de reis, dan stopt de dekking. Met deze uitgebreide dekking voor Automobilistenhulp heb je extra zekerheid. Met een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp voor campers ben je verzekerd voor:

 • Repatriëring van camper, motorrijtuig en/of aanhanger.
 • Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
 • Bewaking van de camper of het motorrijtuig en/of aanhanger.
 • Toezending vervangende onderdelen.

De camper pechhulp dekking op de reisverzekering is geldig in landen die op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van je autoverzekering (groene kaart) staan: Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Fyrom (Macedonië), Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (met uitzondering van de Azoren en Madeira), Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (met uitzondering van Canarische Eilanden en de Balearen), Tsjechië, Turkije (Europese deel), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, IJsland, Zweden en Zwitserland.

Wat kost de dekking automobilistenhulp voor campers?

Bij Reisverzekeringkorting.nl ontvang je 10% extra korting. Je betaalt daarom bij ons slechts eenmalig € 12,37 voor deze optie op je kortlopende reisverzekering.

Leeftijd van de camper geen probleem

Heb je een oude camper? Geen probleem bij Allianz Global Assistance. Deze wordt gewoon geaccepteerd, dit in tegenstelling bij veel andere reisverzekeraars. Dus ook voor een oudere camper kan je zonder premietoeslag of dekkingsbeperkingen een kortlopende reisverzekering met vervangend vervoer afsluiten.

Reisverzekering met camper pechhulp Europa en vervangend vervoer

Bij Allianz Global Assistance ben je met een kortlopende reisverzekering verzekerd voor de kosten van een vervangende camper als deze uitvalt tijdens je vakantie, bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal. Zo ben je onder andere verzekerd als het voertuig verloren gaat of defect raakt door een mechanisch/elektrisch mankement en wanneer deze niet binnen twee werkdagen gerepareerd kan worden. In dat geval vergoedt Allianz Global Assistance:

 • De reiskosten per trein vanaf de plek van pech/ongeval naar de vakantiebestemming en de treinreis terug naar de woonplaats in Nederland.
 • De kosten van huur van een soortgelijk vervangend camper/motorrijtuig bij een officieel verhuurbedrijf.
 • De noodzakelijke extra verblijfkosten in de plaats waar de camper of het motorrijtuig gerepareerd wordt. Deze vergoeding wordt ook verleend bij het uitvallen gedurende een kortere periode of indien een vervangend motorrijtuig niet op de dag van het uitvallen van het motorrijtuig beschikbaar is.
 • De kosten van vervoer van en naar het logiesverblijf, het officiële verhuurbedrijf en/of het bedrijf waar de camper/het motorrijtuig gerepareerd wordt.

De hoogte van de vergoedingen lees je in de verzekeringsvoorwaarden. Wanneer je een beroep wilt doen op je reisverzekering en vervangend vervoer wilt, moet je altijd eerst contact opnemen met de alarmcentrale.

Neem altijd een creditcard mee!

Let op! In Nederland moet je, bij het verkrijgen van vervangend vervoer, altijd je bankpas of creditcard tonen. Uiteraard moet je ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. In het buitenland vraagt het verhuurbedrijf, naast een geldig rijbewijs, altijd om een creditcard voor de borgstelling. Neem dus altijd een creditcard mee tijdens je vakantie.

Automobilistenhulp voor camper afsluiten

Het afsluiten van een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp inclusief campers is vrij eenvoudig. Kies voor een kortlopende reisverzekering en vink de optie ‘automobilistenhulp’ aan. Bereken hier zelf de premie voor een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp voor campers:

Kortlopende reisverzekering, waarvoor ben je verzekerd?

Je krijgt hulp van de alarmcentrale bij een ongeluk, ernstige ziekte of overlijden van een verzekerde. Allianz Global Assistance regelt en vergoedt vervoer naar huis of extra verblijfskosten voor jou, je gezin en/of een reisgenoot. Daarnaast ben je verzekerd voor de aanvullende dekkingen die je hebt gekozen. In veel gevallen krijg je ook hulp als er thuis iets gebeurt. Denk dan aan brand in je woning. Of ernstige ziekte of overlijden van een familielid.

Waar ben je verzekerd?

Je hebt bij de reisverzekering van Allianz Global Assistance de keuze uit drie verzekeringsgebieden:

 1. Europadekking* (tot Europa rekenen we ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee).
 2. Wereld exclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada.
 3. Wereld inclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada.

*Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittannië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Medische kosten

Kies je voor de dekking medische kosten dan heb je recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland. Het verplichte eigen risico van je zorgverzekering valt ook onder de dekking. Het vrijwillige eigen risico van je zorgverzekering is niet gedekt.

Reisbagage

Met de dekking reisbagage ben je verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van je bagage. De waarde van je spullen vermindert vanaf het moment dat je ze hebt gekocht. Dat noemen we dagwaarde. Allianz Global Assistance keert nooit meer uit dan de dagwaarde.

Bijzondere sporten

Ga je op wintersport? Of beoefen je een bijzondere sport? Dan is deze aanvullende dekking nodig om verzekerd te zijn voor hulpverlening of medische kosten, als je een ongeval krijgt tijdens de beoefening van die sport. De dekking Medische kosten moet dan wel zijn afgesloten. Ook schade aan je eigen of gehuurde spullen is verzekerd.

Pech op reis

Bij pech of een ongeval met eigen vervoer, zoals auto, camper of motor, krijg je hulp van de alarmcentrale. Ook ontvang je een vergoeding voor vervangend vervoer. Overige hulp zoals vervoer van het vervoermiddel is verzekerd op de rubriek Automobilistenhulp. Schade aan of diefstal van je vervoermiddel is niet verzekerd. Pech is een mechanisch gebrek, waardoor je voertuig of aanhanger tijdens de reis niet meer verder kan rijden. Deze dekking is geldig in de landen op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van het voertuig (groene kaart).

Ongevallendekking

Als je tijdens je reis een ongeval krijgt, waardoor je blijvend invalide wordt of waardoor je overlijdt, dan heb je recht op eenmalige uitkering. Invaliditeit betekent het blijvende verlies van een functie van je lichaam, bijvoorbeeld het vermogen om te horen of te lopen. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van welke functie je bent verloren.

Annuleringsdekking

Deze dekking vergoedt kosten die het reisbureau of de reisorganisatie jou in rekening brengt bij een annulering. Ook als je een reis moet afbreken, of bij een vertraging op de heenreis van meer dan 8 uur, krijg je een vergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de gekozen dekking. Je hebt alleen recht op een vergoeding als er sprake is van een verzekerde gebeurtenis die in de voorwaarden genoemd staat.

Premie Kortlopende Reisverzekering

De premie voor een kortlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Je hebt al een kortlopende reisverzekering vanaf € 1,26 per dag (inclusief 10% extra korting)! Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening of bekijk de onderstaande tabel.

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premies Kortlopende Reisverzekering per dag*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€0,81
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€1,26
Reisongevallen€0,09
Medische kosten€0,23
Geld en reischeques€0,50
Wintersport/bijzondere sporten€0,99
Automobilistenhulpverlening€12,38
Annuleringsverzekering (standaard)4,95% v/d reissom
Werelddekking exclusief VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€2,07
Reisongevallen€0,09
Medische kosten€0,32
Geld en reischeques€0,50
Wintersport/bijzondere sporten€0,99
Annuleringsverzekering (standaard)5,31% v/d reissom
Werelddekking inclusief VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€2,66
Reisongevallen€0,09
Medische kosten€0,32
Geld en reischeques€0,50
Wintersport/bijzondere sporten€0,99
Annuleringsverzekering (standaard)5,31% v/d reissom
*Premies exclusief assurantiebelasting. De bovenstaande premies zijn een indicatie, maak voor de exacte premies altijd eerst een premieberekening.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering met camper pechhulp en vervangend vervoer (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Hebben jullie een reisverzekering met camper pechhulp en vervangend vervoer?

De dekking automobilistenhulp op de kortlopende reisverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder, maar ook bij het uitvallen van een camper of het motorrijtuig (of aanhanger) door pech of ongeval tijdens jouw vakantie. Je bent ook verzekerd voor de kosten van een vervangende camper als deze uitvalt tijdens je vakantie, bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal.

Ik ga een camper huren kan ik dan ook deze pechhulp verzekering afsluiten?

Ja, dat kan. De camper moet wel in Nederland worden gehuurd en een Nederlands kenteken hebben.

Aan welke voorwaarden moet de camper voldoen?

De camper moet te besturen zijn met een A, B of B/E rijbewijs, het gewicht van de camper mag maximaal 3.500 kg bedragen.

Wat kost de dekking voor vervangend vervoer en camper pechhulp?

Voor slechts eenmalig € 12,37 (inclusief 10% extra korting) ben je tijdens je vakantie in heel Europa verzekerd tegen pech met de camper (automobilistenhulp). Deze dekking is een extra optie op de kortlopende reisverzekering. Met deze dekking ben je o.a. verzekerd voor:
– Repatriëring van de camper, motorrijtuig en/of aanhanger.
– Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
– Bewaking van de camper, het motorrijtuig en/of aanhanger.
– Toezending vervangende onderdelen.
– De reiskosten per trein vanaf de plek van pech/ongeval naar de vakantiebestemming en de treinreis terug naar de woonplaats in Nederland.
– De kosten van huur van een soortgelijk vervangende camper of motorrijtuig bij een officieel verhuurbedrijf.
– De noodzakelijke extra verblijfkosten in de plaats waar de camper of het motorrijtuig gerepareerd wordt. Deze vergoeding wordt ook verleend bij het uitvallen gedurende een kortere periode of indien een vervangende camper of motorrijtuig niet op de dag van het uitvallen van de camper beschikbaar is.
– De kosten van vervoer van en naar het logiesverblijf, het officiële camperverhuurbedrijf en/of het bedrijf waar de camper gerepareerd wordt.

Tot wanneer kan je een reisverzekering afsluiten voor een reis of vakantie?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering, ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd, de beste keuze. Je sluit deze reisverzekering af voor dezelfde periode als je reis of vakantie. Wanneer je vakantie is afgelopen stopt ook de reisverzekering. Ook de premiebetaling is eenmalig.

Is bagage ook meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking.

Wat valt er allemaal onder de reisverzekering?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een
deel de medisch noodzakelijke kosten in het buitenland en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door een reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder de reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.