Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wintersport reisverzekering met autopech dekking € 12,37

Wintersport reisverzekering met autopech
Wintersport reisverzekering met autopech

Ga je met de auto naar je wintersportbestemming in bijvoorbeeld Frankrijk of Oostenrijk? Wij hebben een kortlopende reisverzekering voor wintersport en autopech! Die kan je hier voordelig afsluiten dankzij de 10% korting op de premie van Allianz die je alleen op deze website ontvangt.

Voor slechts eenmalig € 12,37 (inclusief 10% extra online korting) ben je met de automobilistenhulp dekking in heel Europa verzekerd tegen autopech, dus ook tijdens je wintersport. Deze dekking is inclusief vervangend vervoer, zodat je altijd naar je wintersportbestemming kan rijden! 

Met de auto naar de wintersport? Zorg voor Pechhulp!

Ieder jaar gaan er ongeveer 1 miljoen Nederlanders op wintersport naar onder andere Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk of Italie. Maar liefst één op de vijf automobilisten krijgt in het buitenland met autopech te maken en zeker in de winter. De automobilistenhulpverzekering van Allianz Global Assistance biedt juist in die situaties dekking. Zoals bij het uitvallen van de bestuurder door ongeval of ziekte of het uitvallen van je auto door pech of ongeval. Een eventuele aanhanger is ook meeverzekerd. Deze autopech verzekering is geldig in heel Europa en ook in Nederland als je reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis naar de buitenlandse wintersportbestemming en omgekeerd.

Wintersport is een risicovolle sport

Sommige sporten zijn risicovoller dan de andere, wintersport is daar een van. Om dit soort sporten te verzekeren biedt Allianz de dekking “Wintersport en bijzondere sporten” aan. Deze dekking heb je nodig als je verzekerd wilt zijn tijdens het skiën of snowboarden. Hiermee krijg je hulp bij een ongeval op of naast de piste. Maar deze dekking vergoedt ook de ongebruikte huurkosten van de skipas, skispullen en de skilessen als je daar door een ongeval geen gebruik meer van kan maken.

Medische kosten in het wintersportlanden

Sommige wintersporters gaan er ten onrechte vanuit dat hun zorgverzekering alle zorgkosten in het buitenland vergoedt als er iets gebeurt. Maar dit is niet altijd zo. Als je hulp nodig hebt, bijvoorbeeld een reddingsactie van de piste of een gipsvlucht naar Nederland, dan wordt dit niet altijd vergoed door je zorgverzekering. Daarnaast is de zorg in het buitenland vaak duurder dan in Nederland. Vooral in Zwitserland of Oostenrijk, waar voornamelijk privéklinieken zijn. De meeste basisverzekeringen vergoeden alleen de kosten in het buitenland tot het Nederlandse tarief. Daarom is de dekking ‘Medische kosten’ belangrijk om aan je verzekering toe te voegen. Daarmee worden altijd alle noodzakelijke medische kosten vergoed.

Off piste? Ook meeverzekerd!

Ook als je off piste gaat skiën of snowboarden, ben je verzekerd bij Allianz. Daarbij geldt wel dat je het gevaar niet bewust opzoekt. Denk bijvoorbeeld aan gebieden waar gewaarschuwd wordt voor lawinegevaar. Je bent niet verzekerd als je besluit om toch buiten de pistes te gaan, ondanks een lawinewaarschuwing. Ook ben je niet verzekerd als je de piste afgaat, terwijl de lokale autoriteiten aangeven dat het niet veilig is om dit te doen. Daarnaast raden wij af om in onbekend gebied buiten de pistes te gaan. Ons advies is om dit altijd onder begeleiding van een gids te doen.

Wat is een wintersport reisverzekering met autopech dekking?

Ga je met je auto op wintersportvakantie dan wil je geen zorgen aan je hoofd door bijvoorbeeld pech, diefstal, of een ongeval van het voertuig. Dat kan met de dekking ‘automobilistenhulp’. Je bent onder andere verzekerd als je wagen verloren gaat of defect raakt door een mechanisch/elektrisch mankement en wanneer deze niet binnen twee werkdagen gerepareerd kan worden. In dat geval vergoedt Allianz Global Assistance:

  • De kosten van huur van een soortgelijk vervangende auto bij een officieel verhuurbedrijf (neem je creditcard mee).
  • De reiskosten per trein vanaf de plek van pech/ongeval naar je wintersportbestemming en de treinreis terug naar de woonplaats in Nederland.
  • De noodzakelijke extra verblijfkosten in de plaats waar de auto gerepareerd wordt. Deze vergoeding wordt ook verleend bij het uitvallen gedurende een kortere periode of indien een vervangend auto niet op de dag van het uitvallen van de wagen beschikbaar is.
  • De kosten van vervoer van en naar het logiesverblijf, het officiële verhuurbedrijf en/of het bedrijf waar de auto gerepareerd wordt.

Met de extra automobilistenhulp dekking ben je ook verzekerd bij het:

  • Uitvallen van de wagen door pech of ongeval.
  • Uitvallen van de bestuurder.
  • Toezending vervangende auto onderdelen en onderdelen zelf.
  • Repatriëring van de auto en/of aanhanger.
  • Bewaking van de auto en/of aanhanger.
  • Rechtsbijstand.

Kortlopende reisverzekering voor wintersport en autopech (automobilistenhulp) afsluiten

Het afsluiten van een kortlopende reisverzekering voor wintersport en autopech in het buitenland is vrij eenvoudig. Kies voor een kortlopende reisverzekering en vink de optie ‘bijzonder sporten’ en ‘automobilistenhulp‘ aan. Bereken hier zelf de premie voor een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp:

Voorkom problemen met je auto in de winter

Je hebt je skies of snowboard ingepakt en je gaat met je auto op weg naar Saalbach Hinterglemm in Oostenrijk of naar Les Trois Vallées in Frankrijk. Je wilt dan onderweg naar je wintersportvakantie niet met autopech komen te staan. Wij geven je wat tips om dat te voorkomen.

De meeste startproblemen in de winter worden veroorzaakt door de accu. Oudere accu’s begeven het al snel met temperaturen onder de -5 graden. De meeste automobilisten wachten te lang met het controleren van de accu. Niet alleen neemt het vermogen van de accu door de kou af, de startweerstand van de motor neemt bovendien met ongeveer 40 procent toe. Laat de accu van je auto daarom voor de winterperiode bij een garage testen en vervang deze eventueel.

Lees hier 10 tips die problemen met je auto in de winter kunnen voorkomen.

Tip 1. Doe geen lange startpoging, maar een korte
Indien de motor niet vlot aanslaat, dan is het beter om een paar korte startpogingen te doen, dan een lange. De batterij is een van de zwakste punten van een auto in de winter en als deze te zwaar belast wordt, zal ze het begeven.

Tip 2. Geef géén gas bij het starten
Blijf van dat gaspedaal af. Moderne auto’s beschikken over elektronische injectie- en ontstekingssystemen die dit regelen. Het intrappen van het gaspedaal verstoort dit proces.

Tip 3. Ontkoppel tijdens het starten
Als je het koppelingspedaal intrapt tijdens het starten, kan de motor vrijer draaien, zelfs in de neutrale stand.

Tip 4. Koplampen even aanzetten
Als het starten niet wil lukken, vooraf even de koplampen aan zetten om de accu op te warmen.

Tip 5. Gebruik eventueel een dieseladditief
Voor oudere dieselmotoren: bij aanhoudende vriestemperaturen van min zes graden of pieken van min twaalf, stolt de paraffine in diesel, waardoor de dieselfilter verstopt kan raken en de auto stilvalt. Bij moderne diesel komt dit nog erg zelden voor. Als het toch gebeurt, kan je bij een oude dieselmotor vijf tot zes procent benzine toevoegen. Moderne dieselmotoren hebben een speciaal additief nodig.

Tip 6. Gebruik geen handrem
Omdat de handrem kan vastvriezen, is het beter deze niet te gebruiken bij vriesweer. Beter is het de wagen in versnelling te zetten.

Tip 7. Gebruik antivries tot -30 graden
Het koelsysteem dient van voldoende antivriesmiddel voorzien te zijn. Laat het koelsysteem en de ruitensproeier van de auto beveiligen tegen temperaturen van minimaal -30 graden.

Tip 8. Giet nooit warm water op bevroren ruiten
Gebruik nooit warm water om je autoruiten te ontdooien. Hierdoor kan de autoruit barsten en bovendien kan het water, als het afgekoeld is, weer gaan aanvriezen.

Tip 9. Strooi talkpoeder op de deurrubbers
Deurrubbers kunnen vastvriezen. Trek niet te hard aan de deuren want dan trek je de rubbers kapot. Smeer de rubbers vooraf in met talkpoeder. Je kunt ook rubbervet gebruiken.

Tip 10. Stop antivries in je zak
Wie een klein busje antivriesspray in zijn jaszak of handtas bewaart, krijgt ook de autodeur open als het slot bevroren is.

Wist jij dat Allianz Global Assistance de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld is? En dat zij in ons land de medische hulpverlening verzorgen voor meer dan 1,5 miljoen Nederlanders? Ook rekenen elk jaar ruim 2,5 miljoen auto’s met hun bestuurders op hulp van Allianz bij pech en ongevallen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering met wintersport- en autopech dekking (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden over de kortlopende reisverzekering.

Hebben jullie een reisverzekering met autopech voor de wintersport?

Ja, met de dekking automobilistenhulp op de kortlopende reisverzekering ben je verzekerd bij het uitvallen van de bestuurder, maar ook bij het uitvallen van het motorrijtuig (of aanhanger) door pech of ongeval tijdens jouw wintersportvakantie in het buitenland. Je bent ook verzekerd voor de kosten van een vervangende auto als deze uitvalt tijdens je vakantie, bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal.

Welke hulp krijg ik bij autopech in het buitenland?

Bij pech of een ongeval met je auto in het buitenland krijg je direct snelle hulp, bijvoorbeeld noodhulp langs de kant van de weg. Lukt reparatie niet dan wordt je auto weggesleept naar de dichtstbijzijnde garage. Als reparatie niet spoedig lukt dan regelt en vergoed Allianz vervangend vervoer. Ook zorgen ze voor vervoer van je defecte auto naar huis. Schade aan je auto is niet verzekerd want dat valt onder je autoverzekering.

In welke landen in het buitenland heb ik recht op autopechhulp?

De verzekering is geldig in heel Europa. Ook in Nederland als je reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis naar de buitenlandse vakantiebestemming en omgekeerd. De dekking is tevens geldig in de landen op het internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart) van je auto. Dat zijn: Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Fyrom (Macedonië), Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroätie, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (met uitzondering van de Azoren en Madeira), Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (met uitzondering van Canarische Eilanden en de Balearen), Tsjechië,, Turkije (Europese deel), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, IJsland, Zweden en Zwitserland.

Kan ik een reisverzekering met autopechhulp afsluiten voor 1 vakantie?

Jazeker, het gaat hier om een kortlopende (eenmalige) reisverzekering. Die gaat in op de dag dat je op vakantie gaat en eindigt bij thuiskomst.

Wat kost de extra dekking voor wintersport pechhulp bij een reisverzekering?

Voor slechts eenmalig € 12,37 (inclusief 10% extra korting) ben je tijdens je vakantie in heel Europa verzekerd tegen autopech met de automobilistenhulp dekking op de kortlopende reisverzekering. Met deze dekking ben je o.a. verzekerd voor:
– Repatriëring van motorrijtuig en/of aanhanger.
– Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
– Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger.
– Toezending vervangende onderdelen.

Tot wanneer kan je een wintersport reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering moet wel binnen 7 dagen na het boeken van een reis kan echter niet op het laatste moment.

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering, ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd, de beste keuze. Je sluit deze reisverzekering af voor dezelfde periode als je reis of vakantie. Wanneer je vakantie is afgelopen stopt ook de reisverzekering. Ook de premiebetaling is eenmalig.

Is bagage ook meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Wat valt er allemaal onder de reisverzekering?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een deel de medisch noodzakelijke kosten in het buitenland en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door een reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder de reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten.

Vragen?

Heb je nog vragen over de reisverzekering voor wintersport en autopech in het buitenland? Stuur dan een e-mail: [email protected] of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: 055 540 04 09 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen)

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.