Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wintersport schoolreisverzekering nu 10% korting!

Wintersport schoolreisverzekering

Ga je met een klas of school een dag of een paar dagen wintersporten, bijvoorbeeld in Winterberg? De groepsreisverzekering met wintersportdekking vergoedt eventuele schade als je met een school, klas, of andere groep op reis bent. De wintersport schoolreisverzekering is een eenmalige verzekering voor de duur van de reis. De verzekering wordt door de organisator van de wintersport schoolreis afgesloten voor alle personen die mee gaan op wintersport.

Een wintersport schoolreis naar Duitsland, Oostenrijk of Frankrijk met klasgenoten is een geweldige ervaring en een sportieve uitdaging. Een skikamp en snowboardkamp voor scholen is al mogelijk vanaf 3 skidagen. De leerlingen maken kennis met het skiën en snowboarden onder begeleiding van enthousiaste en gediplomeerde instructeurs. Maar natuurlijk moeten alle scholieren die gaan skiën wel goed verzekerd zijn, want jij bent als school en organisator natuurlijk aansprakelijk.

Verzekering voor wintersport schoolreis

De premies voor de wintersport schoolreisverzekering zijn bijzonder gunstig en vooral omdat je, alleen op deze website, ook nog eens 10% extra korting krijgt. Zo zijn de deelnemers aan de schoolreisverzekering al v.a. € 0,23 uitstekend verzekerd. Ga je met jouw school of klas een paar dagen wintersporten in Duitsland, Frankrijk of Oostenrijk? Dan wil je als organisator dat iedereen goed verzekerd is want als iemand met een helicopter van een berghelling gered moet worden kan dat zomaar € 10.000,- of zelfs meer kosten.

Je gaat met een groep naar Winterberg of ergens anders in het Zwarte Woud. Misschien wel naar Val Thorens, Kaprun of Zillertal om met je klasgenoten te genieten van de sneeuw op je ski’s of snowboard. Kies dan ook voor de schoolreisverzekering met wintersportdekking, dan zijn alle leerlingen, leraren en begeleiding waar je mee op reis gaat goed verzekerd tegen onvoorziene kosten en repatriëring tijdens het wintersporten. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over eventuele schade veroorzaakt door de scholieren, ook dit is gedekt op de aansprakelijkheidsdekking. Verzekerd zijn:

  • SOS kosten: Je krijgt altijd hulp van de Alarmcentrale. Bij een ongeluk of ziekte regelen en vergoeden ze vervoer naar huis en hulp aan jou en de andere groepsleden. Bijvoorbeeld na een ongeval of bij overlijden. Daarnaast is iedereen van je school verzekerd voor de extra dekkingen die je hebt gekozen.
  • Medisch: Alle verzekerden hebben recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland. Het verplichte eigen risico van de zorgverzekering valt ook onder de dekking. De verzekeraar vergoedt het verschil tussen zorgkosten die een verzekerde moet betalen en waarvoor men al via de zorgverzekering verzekerd is.
  • Ongevallen: Als een van de scholieren/leraren tijdens de reis een ongeval krijgt, waardoor hij blijvend invalide wordt of overlijdt, dan keert de verzekeraar een vast bedrag uit.
  • Rechtsbijstand:  Met dit onderdeel van de verzekering ben je als organisator en school verzekerd voor geschillen die in verband met de reis of het uitje zijn ontstaan. Daarnaast ontvangen alle verzekerden juridische ondersteuning bij het verhalen van schade aan hun spullen.
  • Aansprakelijkheid: De verzekeraar vergoedt de schade die is toegebracht aan anderen of de spullen van anderen waarvoor een van de verzekerde scholieren, leraren of begeleiders aansprakelijk is.

De onderstaande dekkingen zijn optioneel en wintersport moet je kiezen als uitbreiding op de standaarddekking.

  • Bagage: Kies je hiervoor dan zijn de deelnemers aan de schoolreis verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van bagage.
  • Wintersport en bijzondere sporten: Ga je met je school op wintersport? Of beoefenen jullie een bijzondere sport? Dan is deze aanvullende dekking nodig om verzekerd te zijn voor hulpverlening of medische kosten, als een van de scholieren of begeleiders een ongeval krijgt tijdens de beoefening van die sport.

Europadekking

Je bent verzekerd voor de wintersportreizen binnen Europa.

Be­gin en einde van de dek­king

Deze verzekering voor een wintersport schoolreis begint op de ingangsdatum van de reis en stopt automatisch op de einddatum van je reis zoals vermeld op het polisblad.

Premiebetaling

Je betaalt de premie bij het afsluiten van de verzekering voor een schoolsreis. Betalen kan via iDEAL of automatische incasso.

Gunstige premie

De premie is erg voordelig mede dankzij de 10% korting op de premie die je alleen hier krijgt. Zo heb je al een reisverzekering voor een schoolreis vanaf € 0,23 per persoon dag (Europadekking). De deelnemers zijn dan verzekerd voor SOS-hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten, Rechtsbijstand en Aansprakelijkheid. Ga je op wintersport? Dan moet je ook de wintersportdekking kiezen. Hoe groter de groep leerlingen hoe lager de premie. Maak vrijblijvend een premieberekening.

Veel gestelde vragen en antwoorden over de schoolreisverzekering met wintersportdekking (FAQ)

Lees hieronder vaak gestelde vragen en antwoorden over groepsreisverzekering met wintersportdekking.

Wat is een wintersport schoolreisverzekering?

Met de wintersport schoolreisverzekering verzeker je in één klap grote groepen van 10 tot wel 400 personen. De verzekering is in heel Europa geldig. Deze schoolreisverzekering voor wintersport vergoedt schade als je met een school, klas of groep op reis bent. De schoolreisverzekering is een eenmalige verzekering voor de duur van de wintersportvakantie. De verzekering wordt bijvoorbeeld door de schooldirectie afgesloten voor alle personen die mee gaan met de wintersport schoolreis.

Wat kost een wintersport schoolreisverzekering?

Een schoolreisverzekering voor wintersport heb je al vanaf slechts € 0,23 per persoon per dag (inclusief 10% korting)! Daar komt de premie voor de wintersportdekking nog bij. De premie is afhankelijk van de groepsgrootte, dus maak een premieberekening voor de exacte prijs.

Geven jullie 10% korting op de premie van een schoolreisverzekering?

Jazeker, je kan zelf een premieberekening maken. De korting, die je alleen bij ons ontvangt, staat onderaan bij de totaalpremie.

Wat valt er onder de standaarddekking?

Onder de standaarddekking van de schoolreisverzekering voor wintersport valt:
SOS Hulpverlening
Noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten als gevolg van een ongeval/ziekte of overlijden van jezelf of familie.
Medische kosten
In Nederland krijg je dokters- en ziekenhuiskosten tot € 500,- vergoed. In het buitenland krijg je alle noodzakelijke dokters- en ziekenhuiskosten vergoed.
Aansprakelijkheid
Bij schade die je aan anderen of hun spullen aanbrengt krijg je tot € 250.000,- vergoed.
Rechtsbijstand
Wij verhalen schade die aan jou is toegebracht. Je krijgt hulp bij geschillen met contracten die je hebt afgesloten in verband met de groepsreis.
Ongevallen
Dekking bij overlijden (€ 10.000,-) of blijvende invaliditeit (max. € 40.000) door een ongeval.
Schade aan logiesverblijf
Als je daarvoor aansprakelijk bent, krijg je tot € 350,- vergoed voor schade aan een gehuurd logiesverblijf.

Kan je ook bagage meeverzekeren?

Ja, dat kan. Hiervoor kies je één van de extra dekkingen met Bagage, dan krijg je bij verlies of diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten tot maximaal € 1.000,- per persoon per reis vergoed.

Kan je ook wintersport en bijzondere sporten meeverzekeren?

Ja. Om tijdens een schoolreis deze sporten te verzekeren moet de extra dekking ‘Wintersport en bijzondere sporten’ bij de verzekering worden afgesloten. Recreatief duiken, langlaufen, schaatsen en sledetochten zijn standaard verzekerd. Hiervoor hoef je niet een extra dekking af te sluiten.

Waar ben je verzekerd?

Je bent verzekerd voor schoolreizen binnen Europa. Tot Europa rekenen wij ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee.

Hebben jullie ook een schoolreis annuleringsverzekering?

Jazeker. En ook daar krijg je 10% korting op. Meer informatie: Groepsannuleringsverzekering

Vragen?

Heb je vragen over de groepsreisverzekering voor wintersport? Stuur een e-mail naar [email protected]l of bel ons: Telefoon 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen). Whatsappen kan ook. Whatsapp: wa.me/31555400409 

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.